mynewspapers.net

Hur man gör slöja för Cancer offer

Hur man gör slöja för Cancer offer


Cancerpatienter som genomgår kemoterapi behandling ofta drabbas av helt eller delvis håravfall. Slöja erbjuder en praktisk lösning på denna situation. De är bitar av tyg som täcker det mesta av individens huvud och tillåta cancerpatienter att maskera effekterna av behandling samtidigt bor fashionabla. Det finns många stilar tillgängliga, inklusive snusnäsdukar, baskrar, platt lock och tafsarna. En hemgjord snood är enkel, elegant, könsneutral och kan vara utklädd som passar alla tillfällen.

Instruktioner

• Se över olika mönster innan du väljer en som skulle de flesta vädjan till mottagaren. Om detta är ditt första försök att skapa en huvudduk, börja med ett enkelt mönster, till exempel snood.

• Köpa tyget för att använda för att skapa huvudduk. Du kan vara så genomarbetad med detta som du vill, välja en enkel bomull material eller välja en mer lyxig sidentyg. Tänk på den person som du gör halsduken, och hennes modekänsla och personlighet när du väljer tyg. Också ta i beaktande där huvudduk skall bäras.

• Organisera alla dina material så har du allt på plats innan du startar projektet.

• Skriva ut alla bitar för snood mönster (fem totalt), att se till att de är rätt bredd och längd. Du kan behöva göra stora justeringar, vilket kan göras manuellt eller på ditt lokala tryckeri. Bitarna är separerade i bit 1, stycke 2, bit A bit B samt och en främre bandet bit. Bit 1 och bit A gör en sida av ryggen medan del 2 och del B gör den andra sidan av ryggen.

• Placera tyget på papperet och fästa säkert två tillsammans. Se till att du lägga alla bitar på samma bit av tyg för att du har tillräckligt med material. När du har fäst tyget till papper, skär längs kanterna mönster av papper att göra säker på att inte sträcka tyget när du går längs.

• Sy två tillbaka bitarna tillsammans, efter de prickade linjerna för det ursprungliga mönstret. Kontrollera att bitar av tyg vänd till höger tillsammans. Dra tråden strängen lätt att samla in tyget runt kurvan. Aktivera detta inifrån och ut till baksidan av snood.

• Vik främre bandet över, att se till att det är höger ut före sy den till rå kant på Bakst. Avsluta kanterna på bandet bör uppfylla på baksidan skarv av nacken av hångla. Vik ihop kanterna och sy bandet på baksidan. Snood är klar.

• Ta hänsyn till mottagaren och typ av utsmyckningar som han vill ha på snood.

• Samla dekorativa bitar som strass, rosetter eller metallreglar.

• Stitch, Varmlimma eller häfta utsmyckningar till snood. Om du bifogar en tyg bit, som en rosett, kan du lättare ta en nål och tråd och sy detta vid sidan av snood. För solida objekt som strass och andra dubbar kanske du att varmlimma eller häfta dem till snood.