mynewspapers.net

Hur man gör släta och fluffigt potatismos

Hur man gör släta och fluffigt potatismos


Att få rätt konsistens och smak i din potatismos är till stor del en fråga om att använda rätt kombination av spuds. För ljus, fluffiga mosar, välja stärkelserik potatis, såsom russets. Vaxartad potatissorter har mer smak, men är tyngre. För både smak och konsistens, Använd en blandning av stärkelserika och vaxartad potatis. För en rikare smak, ersätta gräddfil för mjölken. När du har bemästrat grundrecept, experimentera med garnishes och aromer.

Instruktioner

• Skala potatisen och skär dem i 2,5 cm (1 tum) bitar. Placera potatisen i en kastrull och täck thdm med kallt vatten. Ge till en koka, täck över och låt sjuda tills potatisen är mjuk, som tar cirka 20 minuter. Kontrollera att de görs av piercing spuds med en gaffel. Det bör finnas något motstånd.

• Töm potatisen i ett durkslag. Återföra dem i stekpannan. Skaka pannan kort på låg värme torka potatisen.

• Mosa potatisen med en potatis POTATISSTÖT eller behandlar dem via en ricer. En ricer ger en ljus, fluffig konsistens. Potato mashers producera en något knölig textur. Vissa kockar mosa potatisen med en elvisp men var försiktig, eftersom alltför blandning bryter potatisen till en lim-liknande konsistens.

• Skär smöret i skivor och blanda i potatisen tills smält. Tillsätt sedan cirka 125 ml (1/2 kopp) mjölk. Rör blandningen, lägga till mer mjölk om behövs för att få önskad konsistens.

• Krydda med salt och vitpeppar efter smak.