mynewspapers.net

Hur man gör skateboard ramper

Hur man gör skateboard ramper


Skateboardåkare är bra på gör det själv projekt eftersom åkare har ofta att ta vanliga hushållsartiklar och skapa sina egna mini skateparks i deras uppfarter och tomma parkeringsplatser. En av de första stora projekten en åkare brukar åtar sig är att bygga sin egen skate ramp. Det finns ett antal olika sätt du kan göra detta beroende på vilken typ av ramp du vill bygga. Du behöver några grundläggande verktyg, lite trä och lite kreativitet.

Instruktioner

• Sök på Internet gratis skate ramp--byggplaner. Internet är full av gratis planer åkare har för att bygga sina egna ramper som du kan använda för att bygga din egen ramp med också. Du kan hitta planer om hur man bygger en mini pipa, en fjärdedel pipe och en jump ramp. Kolla avsnittet resurs av artikeln länkar till några webbplatser som har planer.

• Plocka en plats att du kan lagra din ramp när inte i använda. Om rampen är liten bör du kunna lagra det i ett garage. Om rampen är större måste du köpa en presenning för att hålla den torr så måste du lagra det utanför.

• Räkna ut storleken på bas av rampen. Basen är botten av rampen. Måste du mäta länge, hur bred och hur lång för att göra basen. Detta kommer att variera beroende på vilken typ av ramp du bygger. När du har beräknat måtten på din ramp lägga till några inches till toppen av basen för extra djup.

• Ta bitar av plywood du köpt och skissa totala kurvan du vill ha din ramp att ha på trä. Detta kommer att hjälpa dig veta hur mycket du behöver trä för att kurvan.

• Ta din såg och skär ut tre paneler från plywood du bara skissat på. Efter att du har kommer dessa paneler skär du att kunna avgöra var att placera 2 x 4 klamrarna för att ge dig största möjliga stöd när du använder din ramp.

• Använd sågen för att skära ett hack i plywood paneler. Dessa steg kommer att vara där du passa 2 x 4 hängslen och spika dem på plats. Se till att hålla den smala sidan av 2 x 4 inför kurvan av plywood. Spika 2 x 4 klamrarna på plats.

• Lägg till 2 x 4 hängslen på utsidan av rampen till göra det robusta. Dessa delar måste vara längre än de bitar som används för att stödja en kurva över rampen. Spika dessa hängslen till kortare mellersta klamrarna.

• Ta en tunn bit plywood och spika den till stöd klammerparenteserna i centrum för att slutföra en kurva över rampen.

• Lägg till en sista bit plywood till rampen att slutföra sin yta. Din ramp är redo att åka skridskor.