mynewspapers.net

Hur man gör Regency-Era klänningar

Hur man gör Regency-Era klänningar


Regency-eran modet påverkades av Josephine Bonaparte, en modeikon för hennes dag, grekiska kulorna förvärvats av Lord Elgin när han var ambassadör i osmanska domstolen och den egyptiska konsten kom tillbaka till Europa av Napoleons soldater. Kvinnorna bar mode i en grekisk siluett och i lätta tyger som draperad väl. Pauline Weston Thomas, från mode-Era.com, kappor hade en mycket låg urringning, ett imperium midjan och korta puffiga ärmar och de var prydd med band, spetsar och vävda trim med grekiska och egyptiska mönster.

Instruktioner

• Välj ett klädsömnad mönster med en Empire midja, lågt skuren livstycket och korta puffiga ärmar. Kjolen ska vara lång och smal. Göra klänningen med lättvikts bomull för vardag eller silke för festkläder. Trimma ärmarna, urringning och jackavslut med spets eller volanger. Trimma imperium midjan med band som knyter i fronten.

• Använd pastellfärgade tyger för dag bär, med små ränder. Vita var ett tecken på social status, hålls för festkläder. På vintern var dagtid klänningar gjorda av tyngre tyger som linne och lätt ull, med silke för festkläder. Fullängds halk fick av varmare tyg som flanell gav extra värme.

• Göra en Spencer jacka att bära under klänningen. Spencer jackan var en tight kort midja jacka med långa ärmar som knäppning framtill. Den gjordes av tyngre tyg, ull eller sammet, för värme. Välj en figursydd jacka mönster med långa ärmar. Förkorta jackan för att strax över midjan och skära halsen till samma nivå som den klänning som du gör. Jackan hade ofta militära inslag. Lägg epåletter eller dekorativa axlar bitar, för en militär smak.

• Tillsätt ett kort tåg på baksidan av klänningen för festkläder och en sjal av matchande eller kontrasterande tyg. Sjalar var dekorerade med grekiska och egyptiska motiv. Leta efter trim med en grekisk viktiga mönster, till exempel, eller egyptiska lotusblommor, scarabs, hieroglyfer eller palm fronds.