mynewspapers.net

Hur man gör Pyro rök

Hur man gör Pyro rök


Pyro rök bomber kan du njuta av effekterna av en rökridå utan faran av stora bränder. Dessa små bomber avger ton av rök, skymmer du från beskådar under spel fånga flaggan och avancerade hide'n seek. Även om du kan köpa rök bomber i många delar av Nordamerika och Europa, kan du spara dina pengar för essentials genom att göra pyro röka hemma. Du kan också använda dessa "bomber" som en del av en vetenskap demonstration för äldre barn och studenter.

Instruktioner

• Såg ett omslagspapper tube---den tjocka, robusta typ---i så många 5 - eller 6-tums bitar du kan. Till exempel, om du har en 30 tums röret, såg det i fem 6-tums bitar eller sex 5-tums bitar. Varje bit blir en pyro rök bomb.

• Skär en cirkel av kartong för varje röret bit, snipping dem 1 tum i diameter större än öppningarna av rören. Till exempel, om rören mäter 1 tum i diameter, måste varje cirkel mäta 2 inches i diameter.

• Klipp 1/2-tums bred, 3/4-tums långa fransar i kanten av varje cirkel. Placera en cirkla över ena änden av varje rör, smeta fransar med lim och tryck dem mot kroppen av röret. Att rören för att torka över natten.

• Mät upp exakt 170gr. Kaliumnitrat, 113gr. vitt bord socker och 85.1 gr. paraffin flingor för din första rök bomb. Det är extremt viktigt att mäta vikter perfekt.

• Tillsätt socker och kaliumnitrat till en disponibel cup och paraffin flingor till en annan. Smält paraffin flingor i mikron och tillsätt socker-kalium nitrat blandningen lite i taget till smält vax. Rör om hela tiden med en plastsked att hålla vaxet från kylning för snabbt.

• Snabbt sked blandningen i ett papprör. När röret är halvvägs full, slip en säkring i den. Pack resten av blandningen runt säkringen.

• Linda upp på röret med en aluminiumfolie square, peta ett hål i centrum av folien för säkringen. Vik kanterna på torget ner runt toppen av papprör.