mynewspapers.net

Hur man gör program för kyrkan

Hur man gör program för kyrkan


Kyrkorna utveckla program inte bara att fira speciella tillfällen som en pastor årsdagen utan också att utbilda kyrkans medlemmar att tjäna sina samhällen med den visdom som de lärt sig från program. Exempelvis om en kyrka har en helg program som fokuserar på att hjälpa kristna gifta par växa andligt, kan dessa samma par minister till andra par i behov. Eller om en kyrka har ett veckoprogram Bibeln studie för ensamstående föräldrar, deltagarna lära sig att hantera stressen i livet på ett bibliskt sätt.

Instruktioner

• Utveckla din plan för programmet. Om du är intresserad av att starta en mat skafferi som kommer att arbeta på vardagar mellan klockan 9 och klockan 17.00, närma sig din pastor med idén och söka hans råd på hur du ska köra programmet. Prata med andra ledare och be dem om de vet alla lokala leverantörer som kan vara intresserade av att tillhandahålla livsmedel för skafferiet, och söka bidrag från organisationer som hjälper kyrkor starta gemenskapens program.

• Tilldela olika aktiviteter för olika personer. Om du vill starta en efter skolan handledning program för låginkomstfamiljer i ditt grannskap, träffa några kyrkans medlemmar eller ledare som har en bakgrund i utbildning. Fråga dem om de kan donera sin tid en eller två gånger i veckan till handledning barnen. Också hitta några kyrkliga medlemmar som kan ge bulk pedagogiska leveranser som blyertspennor, pennor, markörer, pocket ordböcker, papper och arbetsböcker.

• Ta reda på vilka typer av program kyrkans medlemmar vill. Om du är en pastor, håll några offentliga möten under hela månaden och dela dina mål att skapa mer uppsökande program för kyrkans medlemmar. Har deltagare varje skriva ner fem förslag och lägg dem i en speciell låda att du kan granska. Vid det sista mötet, nämna de idéer du har valt, varför du valde dem, och hur idéerna ska vara planerade och utförde.