mynewspapers.net

Hur man gör potpurri av torkad frukt

Hur man gör potpurri av torkad frukt


Ruttna potten--det är vad potpurri innebär. Ursprungligen, för att göra potpurri, blåslagen rosenblad var täckt med salt och förseglas i en burk. Öppnad långvarig doften av rosor fyllde luften. Potpurri görs nu med blommor, växter, frön, rötter och stjälkar. Torkad frukt till till en potpurri blandning skapas en aromatisk sort av dofter. Processen att göra potpurri kräver tre delar; fixativ, doft och filler.

Instruktioner

Beredning

• Samla in skinn från apelsiner, mandariner, grapefrukt, citroner, limefrukter och några andra citrus efter att ha ätit frukten. Ta bort membranet från huden (skal) och skär i bitar om bredden av en tandpetare. Sprida peeling på en bakplåt eller på papper. Lämna i en torr, varm området i ungefär tre dagar. Använd en dehydrator som ett alternativ. Allmänna riktlinjer för en dehydrator är att placera tunt skivad frukt jämnt på facket hyllorna. Du sedan stack magasinen och koppla i dehydrator. Läs instruktionerna för specifika torktider. Ett tips från Holistic Mama är att flytta brickorna till olika nivåer varje timme eller så för att säkerställa jämn torkning. Vända frukt peeling över samtidigt så frukten inte brinner rekommenderas också. Prova alla typer av frukt med denna metod. äpplen, päron, tranbär och persikor. Lite frukt kan ha mer naturliga doft än andra, men de alla gör attraktiva potpurri.

• Samla fixeringsvätskan. Detta är en ingrediens som håller doften att skapa varaktig arom. Exempel är ek moss och Iris rot (torkade rhizomer av iris anläggningen). Andra exempel är icke-joderat betning salt, Kalmus root, kanel och bensoinharts. Mala fixativ till ett fint pulver att absorbera oljor. För fixativ som betning salt eller kanel, kan du få dem på butik och Mala dem till pulver konsistens. För andra fixativ som calamus, kontrollera med lokala plantskolor eller stora hantverk butiker.

• Samla eteriska oljor. Dessa kommer att läggas till fixativ. Lägg till gratis oljor som citrongräs eller orange att skapa en blandad doft. Eteriska oljor kan erhållas från hälsokostbutiker.

• Placera torkad frukt, fixativ och eteriska oljor i en burk med lock. Använda 2 tbsps. av fixativ för varje kvart av torkad frukt. Stäng locket ordentligt. Skaka burken varje dag. Låt blandningen till brant för fyra till sex veckor. När du är klar, lägg frukt potpurri i en skål att njuta av doften.