mynewspapers.net

Hur man gör potatischips med osmos

Hur man gör potatischips med osmos


Osmos, är enligt ordbokens definition, den gradvisa, ofta omedvetna mentala processen matsmältning eller absorption. När de tillämpas på att göra chips, kan du uppnå osmos av en potatis genom att placera bitar på en absorberande yta så att vätskan i potatis att sjunka ner i ytan. Den resulterande crisp är en sundare version av den typiskt stekt mellanmål, men det är också något mer skarpa. För att göra chips mindre skarpa, skär potatisen i mycket tunna skivor så att det är sprödare på bettet. En mandoliner är det bästa verktyget för att uppnå konsekvent mycket tunna skivor av potatis utan speciell utrustning.

Instruktioner

• Skala potatisen med en potatisskalare genom att trycka på verktyg färg mot huden på potatis. Tryck nedåt för att ta bort potatis huden. Fortsätt tills alla potatisskal tas bort.

• Ange mandolin på en mycket tunn inställning och testa tjocklek genom att skära en bit av potatis. Håll i slutet av potatisen på längden, mot basen av mandolin. Tryck på den tunnaste delen av potatis på mandolin och tryck in det över bladet församlingen. Om rundan är rakade och inte leder till en fullständig runda chip ökar Klingans tjocklek eller tryck ner hårdare som du passerar över bladet. Justera bladet tills du får önskad tjocklek.

• Fyll en behållare med 1 quart varmt vatten och sätta 3 tbs. av salt i vattnet. Skiva alla potatisens i chips på mandolin och sätta dem i det salta vattnet. Låt potatisen i det salta vattnet i minst två timmar. Saltvatten tränger chips och salt orsakar fukt i potatisen lätt återkallelse när bort från vattnet. Denna process är klar osmos.

• Sprida den absorberande trasan ut på en långpanna och låg marker på duken i ett enda lager. Trasan absorberar fukt från chips potatis.

• Tillåt chips att sitta i fem till 10 timmar att släppa fukt in i tyg och komplett osmos. Salt i chips när de fortfarande är lite fuktig så granulerna stick och kunna dra ut extra fukt. När chips är svårt att touch och krispiga på bettet, de har slutfört osmos och är redo att äta.