mynewspapers.net

Hur man gör Passion blommor blommaPassion blommor, känd botaniskt av deras släkte, Passiflora, är subtropiska blommande och fruktbildningen vinstockar som klättra upp och snöre runt praktiskt taget alla strukturstöd. Allmänhet härdig endast ned till USDA zon 8, passion blommor dödas ofta till marken över vintern och är tillräckligt kraftfull för att växa tillbaka till storlek, blomma och frukt under våren och sommaren. När växter är etablerade i marken bör de börja blomma som första sommaren. Brist på bloom prestanda vanligtvis kommer till felaktig skötsel och underhåll och kan enkelt korrigeras.

Instruktioner

• Vattna blommorna konsekvent var fyra till sju dagar för att hålla jorden jämnt fuktig, men inte dyblöt våta, hela tiden. Låt inte jorden någonsin torkar ut bortom den översta 1/4-tums av Jord skorpa. Hög värme, direkt solljus, låg luftfuktighet eller mycket sandig jord kan nödvändiggöra vattnas oftare.

• Gödsla dina Passiflora vinstockar med en låg-kvävehaltigt gödselmedel som produkt att hålla dem livskraftiga. Använd en produkt med en garanterad analys av 10-5-20 eller ett liknande förhållande av kväve, fosfor och kalium. Gäller tre pounds av gödselmedel runt basen av varje planta fyra gånger per år i början av våren, försommaren, midsommar och hösten. Se till att det finns inget läckage av hög-kvävehaltiga gödselmedel som de tillämpas i närheten gräsmatta gräs, eftersom dessa kommer att omintetgöra blommande.

• Rensa din passion vinstockar blomma tidigt på våren precis efter sista frost eller på hösten efter bära frukt. Beskärning under senare våren eller sommaren kommer att skära av blomknoppar, förhindra en korrekt bloom cykel. Ta bort alla döda växtvävnad och ungefär en tredjedel av växten volym varje år för att sporra nya blommande och fruktbildningen tillväxt.

• Skydda plantorna från vindar, eftersom de kan leda till bud drop och minska eller förhindra en korrekt bloom cykel.