mynewspapers.net

Hur man gör papper lanternor

Hur man gör papper lanternor


Mjukpapper lyktor kan lägga till färg och mjuka, glödande ljus i ett rum i behov av dekoration eller en uteplats som behöver sprucing upp. De fungerar som en permanent tillbehör i vilket rum som helst eller en tillfällig dekoration på en fest. Skapa kvadratiska papper lanternor som tar liten plats och passa in i en låda eller på en hylla för snabb lagring.

Instruktioner

• Låg en Popsicle pinne och rita en rak linje vertikalt på vardera änden av pinnen där det börjar kurva. Placera pinnen på en skärande matta och använda en mattkniv avskurna ändarna längs linjen du ritade. Placera och håll en metall linjal längs linjen att vägleda brukskniv och skydda händerna från nedskärningar. Slät i ändarna av stick med sandpapper och upprepa processen tills du har 25 Popsicle pinnar totalt med raka kanter.

• Ordna två Popsicle pinnar körs parallellt och balanserad på den tunna sidan, inte den stora platta sidan. Har en vän som håller dessa två på plats medan du ställer in två mer Popsicle pinnar, som ska ansluta de två parallella pinnarna i båda ändarna att skapa en kvadrat. Flytta pinnarna så att de två pinnar bildar vänster och höger sida av torget är på utsidan och två pinnar bildar toppen och botten av torget är hasade i så du kan limma kanterna till yttre sticks.

• Lim pinnar på plats med ett varmt lim pistol och låt torget att torka. Gör fyra övriga rutor på samma sätt. Skapa en grundkvadraten på sista torget, genom att limma fyra till fem Popsicle pinnar över torget att ge en bas för vila ett litet ljus när lyktan är klar. Lägg ut de fem totala rutorna i rad på den större platta sidan av Popsicle pinnar. Lämna en tum mellan varje kvadrat och placera grundkvadraten längst ned.

• Tillämpa vitt lim längs den platta delen av Popsicle pinnar för närvarande på toppen. Lägg en stor bit av färgat silkespapper över de fem rutorna och släta ut över limmet. Låt limmet torka helt. Applicera lim till Popsicle sticks på vardera sidan av torg och släta vävnad papper över sidorna för att täcka den fyrkantig ram. Ge tid att torka.

• Lyft lyktan och slår över. Tillämpa lim på baksidan och jämna silkespapper över ryggen. Klipp bort överflödigt papper. Applicera lim till toppen av lyktan och smidig silkespapper över toppen av Popsicle pinnar för att dölja filmrutan. Trimma bort överskottet och stoppa kanterna på mjukpapper ner i lyktan.

• Applicera lim längst ned i grundkvadraten och vik silkespapper över den. Smidigt det och klipp bort eventuellt överflödigt papper. Limma mjukpapper antingen över hela basen eller bara över utanför Popsicle pinnar, medan resten utan lock. Detta gör att mer ljus att släppa ut från botten av lyktan.

• Placera ett litet ljus, som en batteridrivna värmeljus, i botten av lyktan. Limma den till en Popsicle pinnar sträcker sig över basen eller lämna den okopplade så du kan ta bort det om det behövs. Infunderas varor föreslår värmeljus som ett säkert sätt att göra ditt lykta glöd.