mynewspapers.net

Hur man gör på framsidan av en jacka överlappning i stället för Center söm

Hur man gör på framsidan av en jacka överlappning i stället för Center söm


Design-entusiaster kan konvertera grundläggande jacka mönster till dubbelknäppt versioner av överlappande centrum sömmen panelerna. Dubbelknäppt silhuetten är generellt förknippad med business klädsel. Tillverkad av kamgarn ull, har detta eleganta skära översatts till fritidskläder med lätt jersey eller tung vikt fleece. Göra en traditionell dubbelknäppt stil med två rader med knappar eller skapa en trendig stickad version med self-tyg band. Eftersom mest fodrade dubbelknäppta kräver jackor sömnad tekniker, som fästa jacka skal till full foder, mönster-making entusiaster kan börja genom att göra en kraglös, ofodrad sticka version.

Instruktioner

Förbereda dubbelknäppt jacka mönstret

• Spåra färdiga frontpanelen jacka mönstret på mönsterpapper med utarbetandet av pennor. Grundläggande centrum sömmen jacka mönster består vanligtvis av en frontpanel mönster för höger och vänster panelerna. Hålla det ursprungliga mönstret för framtida projekt.

• Klipp ut mönstret spårning från steg 1 med sax. Överlappa en extra ark ritpapper längs centrum sömmen, förlänga den minst fyra inches. Tejp i kalkylbladet med flyttbar tejp. Du kommer att forma panelen dubbelknäppt jacka direkt i bladet i ett senare steg. Upprepa detta steg genom att bläddra mönstret till den motsatta sidan för återstående panelen. Till exempel, om du använder det grundläggande mönstret för den högra sidan av jackan, vänds mönstret för att göra till vänster i jackan.

• Placera en tydlig graf linjal på främre panelens centrum sömmen. Markera önskad överlappande bredd på den tejpade ritpapper. Till exempel, om du vill ha den högra panelen överlappar tre inches, dra en vertikal linje 3 1/2 inches bort från centrum sömmen, vilket inkluderar sömsmån. Du kommer att forma detta utökade område i ett senare steg. Upprepa detta steg för den vänstra främre panelen.

• Forma de utökade högra panel mönster med en franska-kurvan linjal. Upprepa detta steg med vänstra panelen mönster.

• Överlappa den högra och vänster panel på ditt bord. Om du inte är nöjd med formad förlängning, upprepar du steg 3 och 4, märkning den korrigerade formen med skräddaren krita.

• Markera knapphål placeringen på frontpanelen genom att göra horisontella eller vertikala markeringar enligt din knappstorlek. Upprepa detta steg genom att markera knappen placering på panelen motsatt. Om din design inkluderar inte knapphål, och du gör själv-tyg band, hoppa över detta steg.

• Överföra alla skårorna på reviderade dubbelknäppt mönstret och klipp med en hörnklippmaskin verktyg. Skårorna se mönster markeringar används för att justera tyg delar innan konstruktion, som ärmar och ärmhål. Klipp ut mönster jacka.

Att göra den dubbelknäppta skaljacka

• Pin mönster till tunt med rak stift. Detta tyg typ är vanligen används för drapering. Även om du kan hoppa över detta steg och nåla fast mönster till det valda projekt materialet, kan använder billig muslin du passa plagget och göra draperingar justeringar. Till exempel, om du använder jersey för jackan, Välj en medeltung tunt att passa och forma den dubbelknäppta kavajen.

• Pin till höger och vänster jacka paneler till baksidan och passar på en klänning form. Efterjustera eventuellt anpassa genom att åter fästa jackan panelerna, som att ta i sidsömmarna.

• Maskinen sy axelsömmar, följt av sidsömmarna.

• Upprepa steg 1 och 2 i det här avsnittet av fastlåsning och sy ärmarna.

• Vrid tillbaka de råa kanterna längs panelerna urringning och fronten jacka. Lätt järn. Upprepa det här steget genom att vrida tillbaka hylsan och nedre fållen och tryck på också. Ändra raka stygn foten till en kanten-stygn foten fastsättning och stygn längs alla vände tillbaka kanter.

• Passar plagget i formuläret klänning. Överlappa den främre jacka paneler för att säkerställa märkningarna som knapphål och knappen Justera. Om din design inte inkluderar knappar, hoppa över detta steg och gör två tum bred self-tyg band att stänga de överlappade FRONTPANELERNA.

• Ändra kanten-stygn foten anknytning till knapphål tillbehöret. Göra knapphål längs markeringarna och slits centrum för knapparna. Sy knapparna på panelen återstående med en hand-synål och matchande tråd. Om din design inte inkluderar knappar, hoppa över detta steg.