mynewspapers.net

Hur man gör ost från rå mjölk

Hur man gör ost från rå mjölk


Göra ost av rå mjölk med bara några få ingredienser. Getmjölk är friskare än komjölk, och den innehåller mer protein. Getmjölk är tillgänglig på lokala livsmedelsbutiker. Färsk getmjölk gör dock den bästa getost. Köpa getmjölk från en bondens marknad eller en lokal bonde göra färskaste osten. Getost är dyrt och kan vara svårt att hitta på livsmedelsbutiker. Att göra ost av getmjölk kommer att spara pengar. Processen kräver bara lite tålamod och ansträngning.

Instruktioner

• Häll geten mjölk i en rostfri vattenkokare eller kruka. Placera vattenkokaren på medelvärme på en kokplatta brännare. Låt mjölken låt sjuda tills den når önskad temperatur 190° f.

• Ta bort getmjölk från värmen. Låt mjölken till cool till 100° F eller mindre innan du fortsätter. Detta är viktigt för ostmassan att bilda ordentligt, och det förhindrar att du bränner dig.

• Lägg försiktigt till 2 tsk citronsaft. Rör ner citronsaft och mjölken. Ostmassan börjar separera. Fortsätt att lägga till mer citronsaft om detta inte sker. När mjölken liknar keso, ta bort det från hällen.

• Linje ett durkslag med en bit gasväv. Spoon ut ostmassan på cheesecloth. Låt ostmassan stam i två timmar att dränera överflödig vätska.

• Häll bort vätskan. Försiktigt pressa cheesecloth med ostmassan ta bort eventuella kvardröjande mjölk. Öppna cheesecloth och Lägg ostmassan i en behållare.

• Plats ostmassan i kylskåp. Kylskåp ostmassan i minst 24 timmar innan du dricker för att säkerställa att de är rätt konsistens. Tryck på ostmassan tillsammans i en liten behållare att bilda ett block av ost.