mynewspapers.net

Hur man gör mitt sovrum i en musikstudio

Hur man gör mitt sovrum i en musikstudio


Med några justeringar, kan du förvandla en enkel sovrum till en komplett inspelningsstudio, komplett med alla program- och maskinvara måste du skapa och blanda professionella musikspår. Medan avancerad färdskrivare kan kosta mycket pengar, kan du fortfarande sätta ihop en imponerande studio på en blygsam budget, tack vare underverk av numerisk teknologi. Inte längre behöver du massiva blandning styrelser att manipulera enskilda frekvenser, så det är bara bestämma vad du kan ha råd med och börja bygga din dröm studio.

Instruktioner

• Välj rätt dator. För att behandla och redigera stora musikfiler, behöver du en dator som kan hantera komplexa operationer. Välj en dator med minst en dual-core processor.

• Ställ in datorn nära ett hörn av rummet. Vid inspelningen nära ett hörn, kommer du att uppnå stark naturlig akustik, som fungerar särskilt bra för sång.

• Täcker väggarna i rummet i tjocka, ljudisolerade skum. Detta kommer att ytterligare förbättra kvaliteten på dina inspelningar som ger dig friheten att spela högt i en hämningslös miljö. Om du har begränsad erfarenhet av heminstallation, kan du köpa grundläggande ljudisolerade skum som inkluderar krokar för lätt hängande.

• Välj rätt programvara för inspelning och mixning. Om du vill ha full kontroll över din inspelning och mixning erfarenhet, kommer du vill installera ett professionellt digital audio program som Logic Pro, Pro Tools och Cubase. Om du precis har börjat, kan du börja med ett enklare, mer användarvänliga program som GarageBand, Audacity eller Mixcraft.

• Köpa ett ljudgränssnitt med USB- eller FireWire-kapacitet. Denna enhet gör att du kan koppla in alla dina instrument till datorn med en enda ruta. Om din budget tillåter en mer avancerade gränssnitt, kan du köpa en med en inbyggd blandning styrelse, som ger dig ökad kontroll över din musik.

• Anslut gränssnittet till motsvarande USB- eller FireWire-porten på datorn. Om gränssnittet innehåller en CD-ROM-enhet, måste du infoga den i din dator och installera de nödvändiga drivrutinerna.

• Anslut dina instrument och mikrofoner till din ljudgränssnitt med standard musik kablar. För professionell mikrofoner, kan du behöva använda XLR-kablar.

• Ställa in mikrofonen står nära hörnet och placera mikrofonerna på läktarna. För vocal recordings, krok en pop skärm till din mikrofon stativ och placera skärmen ungefär en tum framför mikrofonen. En pop skärmen, eller pop filtret, är en liten, rund enhet som spärrarna till din mikrofon stativ och filtrerar din röst för att eliminera poppande ljud orsakas av hårda bokstäver som "p" och "b."

• Anslut bildskärmarna till ljudgränssnittet. Du behöver professionell övervakning hörlurar för att höra varje nyans av ljudet när blanda musik och en uppsättning professionella studio monitorer för att höra hur musiken ljuder över ett PA-system.