mynewspapers.net

Hur man gör min mobiltelefon en trådlös router

Hur man gör min mobiltelefon en trådlös router


Förvandlar din mobiltelefon till en trådlös router är ett bra sätt att dra nytta av de snabba Internet-anslutningar som erbjuds av cellulära bärare. Genom att använda en värddator dela din telefonanslutning trådlöst, kan du förvandla ett område med en telefon signal till en Wi-Fi-hotspot. Alla större telefon transportföretag erbjuder höghastighetsdatatjänster, så har ett obegränsat dataabonnemang och en telefon kan tjudra är de enda större krav. Förvandlar din mobiltelefon till en trådlös router kräver användning av ett ad hoc-trådlöst nätverk, som kräver en dator som ska designeras värden.

Instruktioner

• Anslut telefonen till datorn. I de flesta fall ansluts din mobiltelefon till datorn via en USB-kabel. Det är också möjligt att upprätta en dataanslutning via ett personligt Bluetooth-nätverk, men Bluetooth dataöverföringshastigheter är långsammare, som kan bromsa hela nätverket.

• Starta Internet dela ansökan. Öppna Internet sharing program på telefonen. Programmet finns under menyn Start på Windows Mobile-telefoner, och på andra telefoner det anges tillsammans med program.

• Börja anslutningen. I Internet sharing program, tryck på knappen Anslut mjuk på telefonen att använda det som en Internet-anslutning. När skärmen visar den är ansluten till datorn, starta en webbläsare eller Meddelandeprogrammet och kontrollera nätverksanslutningen.

• Ställ in värddatorn för Internetdelning. Öppna Kontrollpanelen och klicka på "Nätverksanslutningar". Nästa, Välj din trådlös nätverken förbindelsen och rätt klick på den. Välj "Egenskaper," det sista alternativet i popup-fönstret. I nästa dialogrutan, Välj fliken trådlösa nätverk och välj "Lägg till" under avsnittet önskade nätverk. Ange ett namn (SSID) för nätverket och välj en typ av datakryptering för att skydda ditt nätverk. Längst ner i fönstret, välj "Detta är ett dator-till-dator (ad hoc) nätverk; trådlösa åtkomstplatser används inte." Detta kommer att utse datorn som värd för ad hoc-nätverket. Tryck OK för att spara alla ändringar och stäng Kontrollpanelen.

• Ställ in klientdatorer. Klientdatorer är datorer som ansluter till värden att använda Internet-anslutningen. På varje värddator, öppna Kontrollpanelen och välj "Visa tillgängliga trådlösa nätverk." Markera nätverksnamnet som du skapade i steg 4. Du kommer att uppmanas att mata in nätverkslösenordet. Detta förfarande kan följas för varje dator du vill ansluta till det trådlösa ad hoc-nätverket.

• Kontrollera anslutningen. På varje enskild klient, öppna en webbläsare och se till att anslutningen är aktiv.