mynewspapers.net

Hur man gör med utgångna konserver

Hur man gör med utgångna konserver


Det kan hända att nästan alla som köper livsmedel, oavsett hur hårt du försöker undvika det: oavsiktligt köpa konserver som är nära eller förbi deras utgångsdatum, eller glömmer att använda en burk som har sedan dess gått ut på ditt skafferi. Dessa inaktuella objekt kan utgöra en hälsorisk för dig och din familj om inte kasseras på korrekt sätt.

Instruktioner

• Dumpa innehållet i burken i plastpåse bortskaffande eller papperskorgen om innehållet är inom två månader tidigare utgångsdatum.

• Noggrant skölja burken i vasken och återvinna kan på din lokala återvinningsstation.

• Ta ut soppåse så snart som möjligt om innehållet i en soppåse, om innehållet i din diskbänk sophantering, slå i vatten och bortskaffande på tills hela innehållet är spolas ur förfogande.

• Kasta kan omedelbart om det är mer än två månader tidigare utgångsdatum eller om kan skadas. I ett visst skede, bakterier och svamp kan växa inne i burken och att släppas om du öppnar det, så öppna inte en burk som är flera månader tidigare utgångsdatum eller skadas. Ta påsen till en papperskorg eller soptunna så snart som möjligt.