mynewspapers.net

Hur man gör med TV-apparater

Hur man gör med TV-apparater


Oavsett om du förvärva slutligen att 52-tums platt skärm i dina drömmar eller 19-tums analog svartvit modellen slutligen slutar fungera, måste du nu avyttra din gamla TV. De dåliga nyheterna är att TV-apparater dumpas i deponier har potential att sippra farligt bly, kvicksilver och andra kemikalier i marken. Den goda nyheten är att beroende på anledningen till dig är att bli av med din TV, det finns flera alternativ på hur man ansvarsfullt kasta den.

Instruktioner

• Skänka en stilla arbetande uppsättning. Om din TV är fortfarande i skick, är det sannolikt någon som skulle vara kul att ha den. Välgörenhetsorganisationer som Goodwill och Frälsningsarmén erbjuder bekvämt drop-off och pickup service, och de kommer ge dig ett kvitto för din skatt arkivering.

• Auktion eller sälja din TV. Din framgång beror på hur modern den är och hur bra det fungerar. Webbplatser som eBay och Craigslist kan du lägga upp bilder och en beskrivning (av både för- och nackdelar) av televisionen som låter dig sätta ett pris.

• Kontakta din lokala regeringen angående elektronik återvinning program. Ett ökande antal städer och kommuner utser dagar--oftast några gånger per år--för att låta medborgare att få elektroniska produkter som TV-apparater (som kylskåp, datorer, mobiltelefoner och annan elektronik) till en angiven plats. Staden eller länet sedan övertar ansvaret för ekologiskt återvinning objekt.

• Skicka din uppsättning tillbaka till tillverkaren. I ett försök att vara mer miljövänliga, erbjuder vissa tillverkare program där de accepterar begagnade TV-apparater, ansvarsfullt återanvända vissa delar och återvinna de andra.