mynewspapers.net

Hur man gör marmor körningar

Hur man gör marmor körningar


Marmor körningar gör kulor gå upp och ner och runt. De är konstruerade på många olika sätt, med alla slags material. Köpa kommersiella marmor körningar på betydande bekostnad, så varför inte utnyttja några småsaker runt huset och gör din egen? Att göra din egen marmor körningar är lätt och ett utmärkt tillfälle att lära barnen om styrkan av gravitation---utan gravitation, din marmor "kör" skulle vara en "marmor sit."

Instruktioner

Kartong Run

• Skär de flesta av papprör (inne på hushållspapper eller toalettpapper rullar) i halv på längden med mattkniv---antalet varierar beroende på storleken på din box och längden på dina rör. Skär två eller tre mer rör i 3-tums segment.

• Rita en linje som spiraler runt insidan av kartongen, start från toppen som arbetar sig ned i ca 20 graders vinkel.

• Limma de halv-rör längs linjen, penna, så de ser ut som en vattenrutschbana. Anslut rören med 2-tums sektioner och även limma en 3-tums delen vertikalt i slutet av några av halv-rör, med början av nästa halv-röret längst ned i vertikala segment, som en marmor ränna.

• Fortsätt limma bitar längs linjen, spiral, tills du når botten av rutan. Låt torka. Släpp en marmor i första halv-röret och klocka som det spiraler sig runt insidan av lådan och kommer ut i botten av lådan.

Balsa trä Run

• Skär ett balsaträ lakan, runt 20 av 20 tum, med en mattkniv. Skär ett annat 10-av-20 blad, fem 20-av-1-tums balsa trä remsorna och fem tunna 20-av-3/4-tums bitar.

• Skär 10-av 20-tums ark i halv på längden, sedan limma varje sida till kanten av en av 20-20-tums sidor, så att 20-av-20 blad står vertikalt mellan två basera bitar.

• Limma varje tunna 20-av-3/4-tums band på sidan av 20-by1-tums band, så att de har en järnväg kant längs ena sidan.

• Lim på remsorna, järnväg kanten utåt, i 20 graders vinkel ner sidan av bladet. Börja jäms med en vertikal sida 20-av-20 ark, 1 tum mellan den andra sidan och änden av remsan. Limma den nästa remsa börjar spola från motsatt sida, bildar en sidledes "V"; marmorn kommer faller mellan 1-tums klyftan och landa på denna nästa remsa. Upprepa för att bilda ett sicksack mönster tills alla remsorna är fästade, Låt torka.

• Släpp marmor från översta remsan och titta på det sicksack ner inför styrelsen, släppa mellan varje remsa.