mynewspapers.net

Hur man gör målat glas tavelramar

Hur man gör målat glas tavelramar


Att göra målat glas fotoramar är ett bra projekt för början glasbruk. Börja med enkla, kvadrat linjer och använda mer komplicerat mönster som du blir skickligare arbetar med målat glas. Skapa din design runt någon storlek foto eller bild.

Instruktioner

• Placera det klart glaset på din arbetsplats. Använda klart glas skära något mindre än den faktiska bilden, med ca 1/4 tum. För en 5-tums med 7-tums foto, Använd en bit av klart glas 4-3/4 inches av 6-3/4 inches så du inte ser kanterna på fotot. Lägg ut bitar av målat glas i olika färger på arbetsytan.

• Fyll pistolgrepp fräsar med glas olja. Dra klippaggregatet över ytan på målat glas att göra mål på ytan utan att skära genom glaset. Värdering längs glaset naturliga säd, inte över den. Värdering kvadrater och rektanglar med samma höjd, som två inches.

• Klämma rinnande tången längs varje poäng mark och tryck försiktigt tills mål linjen bryter igenom. Fortsätt tills du har klippt ut varje kvadrat eller rektangel av målat glas. Ordna bitar av färgat glas runt klarglas centrum. Justera dem så att du har en jämn kant och fyrkantiga hörn.

• Borsta flux med varje glasbit där den möter en annan en, inklusive centrum bit varje kant. Använda lödkolv för att köra löda där varje glasbit med en annan i din design. Löda varje söm av glas i din ram. Låt det svalna. Borsta flux längs omkretsen av avslutade framdelen. Löda omkretsen för en färdig silver kant runt ramen.

• Vänd ramen så ryggen vänd uppåt. Klipp två sex-tums bitar och en 4-1/2-tums längd av zink "U" kanal med diagonal tång. Placera den korta bit av "U" kanal längst ned i glasfönstret med "U" som vetter mot glaset. Placera de längre bitarna av "U" kanal på vardera sidan av glasfönstret med "U" som står inför det klart glaset och löda på plats.

• Skjut fotografiet i ramen genom den öppna sidan av klart glas och in i zink "U" kanal stag. Löda ringar till toppen av ramen för upphängning.