mynewspapers.net

Hur man gör målat glas för nybörjare

Hur man gör målat glas för nybörjare


Lära sig att göra målat glas börjar med samla rätt verktyg och lära sig att skära och montera glas bitar korrekt. Individer som vill designa och göra blyinfattade fönster, paneler, sun fiskare och andra målat glas projekt måste först köper rätt varor och lära sig tekniker för handeln.

Instruktioner

Beredning

• Köpa all utrustningen som behövs för målat glas projekt. Dessa objekt är nödvändiga och har genom många glasmålningar projekt.

• Fylla på varor som kommer att användas för många olika typer av målat glas projekt. Storlek och form av bly kommer att fastställas av mönstret.

• Välj ett mönster med raka linjer och mindre än 20 bitar. Raka linjer är de enklaste linjerna för nybörjare att klippa och hålla bitarna till ett begränsat antal hjälper hålla mönster preparatet lättare. Det finns många mönster böcker på din lokala glasmålningar butik som är lämpliga för nybörjare. Det finns också gratis mönster på Internet som är lämpliga för nybörjare.

• Förbered mönstret genom att ett nummer och färg målat glas på varje bit. Detta hjälper när spåra mönster bitar på lämpligt färgade glas och glasmålningar projektet att bygga.

• Se mönstret i tre exemplar. En kommer att används som mall för att bygga, en används för att skära bitar med mönster saxen och den tredje kopian blir för referens.

• Skär bitar mönster med mönster saxen, som har tre blad som automatiskt bort rätt mängd av mönstret att möjliggöra kopparfolie eller leda kom. Detta gör dina glas bitar att passa ihop ordentligt. Sortera efter färg och spåra varje pappers bit på rätt färg glaset med icke-permanent märkpenna. Antal glas bitar samma som papper bitar.

Skära glas och montera

• Skär mönster på glas genom att hålla glas skäraren fast. Stående, placera ratten i fräsen på början av raden. Med en mjuk, icke-stop motion, dra skäraren längs linjen och lätta tryck. Du bör höra glaset att vara "poäng." Detta innebär att klipparen har en liten indrag i glas kallas en poäng.

• Bryta glaset längs poäng linje med rinnande tången. Placera linjen på tång och över toppen av kanten av glaset där poängen börjar. Försiktigt pressa tång för att bryta glaset. Fortsätta scoring och bryta mönster glasbitarna. Använda kvarnen att försiktigt jämna ut några taggiga kanter på glaset.

• Tillämpa kopparfolie till alla mönster bitar. Linje i mitten av folien med mitten av glaset och utöva påtryckningar så att folien fastnar på kanten av glaset. Wrap båda kanterna runt glaset och utöva påtryckningar för att följa.

• Placera botten utanför glasbit på mallen. Lägg en angränsande bit bredvid den. Använda flux borsten för att tillämpa flux på sömmen där två stycken ansluta. Placera den varm lödkolven på sömmen och tillämpa lödtenn längs hela sömmen. Fortsätt med detta tills alla bitar av målat glas mönster har infogats. Vända glas projektet till flux och löda alla sömmar på baksidan.

• Wrap "U" ledningen runt hela och löda korsningarna där sömmarna slå spetsen. Löda ändarna tillsammans för att avsluta på utsidan av mönstret. Ren hela lappa med flux renare. Torka ordentligt. Doppa en trasa i svart patina lösning och torka lödtenn och leda. Detta blir allt svart. Låt det torka och sedan rengöra den med ett glas renare.