mynewspapers.net

Hur man gör Lindy och Swing Dance

Hur man gör Lindy och Swing Dance


Det finns flera olika stilar av swing, inklusive östkusten, västkusten, Savoy swing och lindy. Detta sex-count grundläggande steg är East Coast swing stil.

Instruktioner

• Ta ställning genom att inför din partner. Om du är ledare, slå mycket svagt till vänster och placera din högra hand i mitten av din partners rygg. Utöka din vänstra hand på hip nivå med handflatan upp, greppa din partners högra hand i ett löst grepp. Din partner bör placera vänster hand på din högra axel och spegla dina rörelser i hela dansen.

• Gör en trippel steg på räknar ett och två: snabbt göra ett litet steg på din vänstra fot, sedan höger, och sedan tillbaka till vänster. (Din partner kommer att göra omvänt.) Du kan vilja till flytta något till vänster under detta steg, men det är mer en förskjutning av vikt och tillbaka än faktiska åtgärder. Säga "triple steg" att få rytmen.

• Gör en annan triple steg på räknar tre och fyra, börja med höger fot, den här gången flyttar något till höger om du gillar.

• Placera din vänstra fot bakom din högra på femte greven, gungande tillbaka på bollen med din vänstra fot. Detta borde öppna upp en plats mellan dig och din partner som hon speglar dina rörelser, gungande tillbaka på bollen av sin högra fot.

• På sjätte räkna, föra din vikt tillbaka till din högra fot i ursprungliga startpositionen och samtidigt lansera tillbaka till det tredubbla steget som beskrivs i steg 2 till 4.