mynewspapers.net

Hur man gör lerjord avlopp välTill skillnad från sand eller silt jord som smular i handen när du stänger din knytnäve, pinnar lerjord tillsammans när du pressa. Trots att lerjord är kommer att näringsrika, växter som kräver en luftigare jord kämpa när planteras i lera. Dålig dränering utgör det största hotet mot växter som odlas i lerjord. Om ändring av lerjord kommer att förbättra dränering och ge rötterna av dina växter mer utrymme för expansion.

Instruktioner

• Bryta upp lera jord till ett djup av 6 inches med en rototiller, efter tre till fyra dagar av torrt väder. En högaffel eller trädgårds spade räcker för mindre områden. Ta bort stora stenar, kvistar och skräp under tilling.

• Fyll en skottkärra med organisk kompost. Använd din spade för att skyffla en 3-tums lager kompost på smutsa. Blanda komposten i marken på 12-tums djup.

• Lägga en 3-tums lager av grov sand, även känd som byggmästare sand, marken. Skyffla grov sand på jorden och arbeta den med din trädgårds spade eller pitchfork.

• Testa marken för att se om dränering har förbättrats efter ändring av. Gräva ett hål 2 fot djup och 1 fot bred.

• Fylla hålet med vatten från en trädgårdsslang och vänta på hålet för att dränera. Om vattnet rinner inom 12 timmar, kan den ändrade lerjord upprätthålla växter som kräver väldränerad jord.