mynewspapers.net

Hur man gör lätt fodrade gardiner

Hur man gör lätt fodrade gardiner


Att göra din egen gardiner ger dig ett mycket större utbud av tyg och stil alternativ än att köpa färdiga sådana, men om du aldrig har gjort gardiner innan eller är nybörjare avlopp, du får vara försiktig om projektet. Enkel, rektangulär gardin paneler, men är mycket lätt att göra och involvera tillskärning och sömnad endast raka linjer. Foder din gardin paneler tar inte mycket mer tid eller ansträngning och ger dem en mer professionell snyggare utseende. Denna metod används till gardiner som hängde från en smal stång, men den kan anpassas för andra typer av gardin hårdvara.

Instruktioner

• Mät höjd och bredd i fönstret du ska hänga gardiner över. Mät från gardinstång eller pole ner till den punkt där du vill ha gardinerna hänga, som kan vara fönsterbrädan, nedanför fönsterbrädan eller strax ovanför golvet, beroende på det utseende du vill. Anteckna höjd och bredd.

• Beräkna färdiga bredden på gardinerna: samlade gardiner, multiplicera bredden på fönstret med en faktor 2 till 3, beroende på hur insamlade du vill att de ska och sedan dela denna siffra i två (för två gardin paneler). Hoppa över detta steg för gardiner som ligger platt när de dras med ingen insamling, och bara dela bredden på fönstret med två.

• Beräkna skuren bredd för gardintyg: lägga till ½ tum till färdiga bredden (bestäms i steg 2) för sidan sömsmån, plus lägga till ytterligare 4 inches. Anteckna den skurna bredden. Subtrahera 4 inches från cut bredden för gardintyg att få skära bredden för fodertyg.

• Beräkna den kapad längden för både gardintyg och foder: mäta djupet av gardinstång, multiplicera det med två och tillsätt 1/2 tum för rod fickan på toppen av gardin paneler; lägga till 4 inches för hem; och Lägg till sammanlagda höjden på fönstret bestäms i steg 1.

• Mått och klipp ut två paneler av gardintyger och två paneler av fodertyg enligt de mått du har beräknat. Alla skärmar bör vara av samma längd, men slemhinnan skärmar kommer att vara 4 tum smalare än panelerna gardin tyg.

• Hem gardintyg och foder paneler: Tryck på nedre kanten av varje panel över på fel sida av tyget av 2 inches, sedan en annan 2 inches; sy en rad raka stygn längs den övre vikta kanten på varje hem.

• Ta en foder bit och en gardin bit och placera dem tillsammans med höger sida mot, anpassa en av kanterna. Söm arrangera i rak linje sidan kanten av gardinen och foder bitar lämnar en ¼-tums sömsmån. Anpassa andra kanterna och söm, igen med en ¼-tums sömsmån. Den resulterande bit kommer inte ligger platt eftersom gardin tyg bit är bredare än foder bit, men oroa dig inte.

• Tryck på panelen falsade gardin platt på baksidan så att det finns en 2-tums marginal av gardintyg på vardera sidan av fodertyg. Upprepa steg 2, 3 och 4 andra del av gardintyger och fodertyg.

• För varje gardin panel, Vik upp kanterna över till fel sida (foder sidan) av ¼-tums och pressen. Vik kanten över igen av djupet gardinstång plus ¼ tum. Sy längs den nedre vikta kanten skapa en rod ficka.

• Trimma alla lång gänga ändar och tryck gardin paneler än en gång, sedan montera dem genom att sätta gardinstång genom rod fickorna på översidan av panelerna.