mynewspapers.net

Hur man gör kryddig chiliolja

Hur man gör kryddig chiliolja

Beväpnad med denna läckra och komplexa olja kan du skapa äkta och sofistikerade rätter som gör dina vänner avundsjuka. När du har använt hemgjorda chiliolja, garanterar jag att du kommer aldrig gå tillbaka till kommersiellt producerade en igen.

— Hur väst vann över av Sichuan chiliolja, Kian Lam Kho

Basen i många Szechuan och koreanska rätter, denna kryddiga paprika infunderas olja kan användas för att få lite värme till din favorit asiatiska måltider eller ens som en doppning sås berörda på kött, dim sum eller pizza. Denna kryddiga olja är lätt att göra, det håller i månader och bara kräver några ingredienser, det gör för en stor kryddig krydda följeslagare i köket.

Sätta på gummihandskar och skiva chili paprika tunt. Placera längst ned i en burk och strö över salt. Lägg i chili flingor.

Vad du behöver

1 dl neutral olja som solrosolja eller raps olja

1 tsk chili flingor

6 chili paprika, skivad

¼ tsk salt

Hetta upp oljan i en kastrull eller stekpanna. Detta bör ta ca 3 minuter att värma till rätt temperatur, omkring 120° C. Om du inte har en instant-Läs olja termometer, vet du att du når rätt temperatur när oljan börjar att röka. Efter 30 sekunder, ta bort värme olja från värmen.

Ingjuta chili med olja genom att hälla den heta oljan i burken med chillis. Låt blandningen sitta i minst 4 timmar, även om det är rekommenderat för att låta sitta över natten för bästa resultat så som den chillis ordentligt kan ingjuta med olja.

Använda en sil för att skilja på chili flingor och skivad chili med olja. Du kan antingen ignorera chillis eller spara den till ett annat recept.

Lägg oljan i en sealable behållaren, burk eller olja kannan och lagra svalt i upp till två månader.