mynewspapers.net

Hur man gör konkreta bänkskivor med återvunnet glas

Hur man gör konkreta bänkskivor med återvunnet glas


Bänkskivor i betong kan användas i kök och badrum. Deras skönhet och hållbarhet gör dem tidlösa och deras potentiella DIY gör dem oemotståndliga för prismedvetna och kreativa husägare. Lägga till skönheten i återvunnet glas till projektet är båda och ekonomiskt och miljömässigt positiva val som skapar verkligen en-av-en-slag bänkskivor.

Instruktioner

• Åtgärd och skiss en exakt layout för din bänkskivor. Överföra skissen till en mall som är spegelbilden av den slutgiltiga formen som du vill skapa. Betongen kommer att hällas i en form som bygger på mallen, så se till att vara exakt i placeringen av alla hål och kanter.

• Mallen, bygga en form av laminat styrelsen, ett material som släpper den torkade betongen lätt. Djupet av mögel ska vara lika med önskad tjocklek av bänkskivan men måste vara minst 1 1/2 tjock för styrka. Skär mesh förstärkningar bara mindre än måtten på bänkskivor och ställ åt sidan. Ska du skruva från utsidan av mögel och täcka varje skruvhuvudet med tejp för att förhindra den från att vara igensatt med betong. Hål för blandare och drop-in sjunker kan byggas från laminat eller korta längder av PVC-rör.

• Fyll alla kanter och luckor i mögel med latex täta, utjämning täta med ett injekteringsbruk verktyg att skapa färdiga kanten du önskar. Kom ihåg att något i mögel kommer vara exakt dubbleras i betongen så håll dina kanter konsekvent och se upp för droppar eller nicks på laminatet.

• Mix höghållfast betong enligt tillverkarens anvisningar, att lägga till i återvunnet glas i stället för eller tillsammans med någon grus i mixen.

• Med formar på en platta och säkert yta, häll betongen i formar, noggrant arbetar betong in i alla hörn och runt alla håligheter att säkerställa jämn täckning. Sjunka mesh förstärkningar och en tredjedel av vägen ner i betong, som till att det inte vidrör botten eller sidor av mögel. Skrapa över toppen av betong med en skrot av trä i en sågning rörelse för att ta bort eventuellt överskott.

• Använda en gummiklubba, rap sidorna av formen för att släppa några luftbubblor från betongen. Tillåta bänkskivor sju till 10 dagars torkning eller bota tid innan flyttas eller släppa. Om att arbeta i varmt väder, täcka betong med våt säckväv, åter fuktning som behövs. Ju långsammare de konkreta botemedel, desto starkare blir det.

• Ta bort alla skruvar bildar mögel och bända försiktigt sidorna av mögel bort. Försiktigt slå ut färdiga bänkskivor och uppsättning, ovansida upp, på ett säkert, plan yta.

• Slipa ytan bänkskivor, med hjälp av våta sander och diamant slipning pads, tills det återvunnet glaset avslöjas. Fortsätta att slipa med allt finare sandpapper tills önskad jämnhet uppnås. Små hål och brister kan fyllas under slipning med epoxy eller tunnas betong (ibland kallad slurry).

• Tätning och vax av betong enligt tillverkarens anvisningar innan säkra direkt till skåp eller över en 1/2-inch plywood bas med konstruktion självhäftande och konkreta tapcons.