mynewspapers.net

Hur man gör klassisk kolumn rekvisita

Hur man gör klassisk kolumn rekvisita


Kolumner som rekvisita är ett enkelt sätt att ställa en scenen utan behov av en komplett miljö. De kan ge form till rymden utan väggar och är praktiskt för att stödja skyltning eller gardiner för att dekorera inställningen. En av de vanligaste stilarna av kolumn är runda, veckat romerska kolonnen. Dessa kan byggas från kartong konkreta former täckt av tunt och målade. Med hjälp av MDF eller torrtillverkade fibercore, for the ends of kolumnen kommer att lägga tillräcklig vikt för att göra kolumnen stabil.

Instruktioner

Byggnaden kolumner

• Mått och mark bildar kartong till längd. Uppsättning tabellen såg staket så att det är så långt bort från bladet som längden på den korta änden av kartong formuläret. Ställ in höjden på bladet hela vägen upp. Starta sågen och snurra formuläret om du vill skära i form av på märket.

• Ange cut-off slutet av formuläret på ett ark med 3/4-tums MDF och spåra det på MDF. Spåra detta tre gånger. Använd en kompass för att rita två cirklar 1-1/2 inches bredare än cirklar du spåras. Klipp ut alla cirklar med en bandsåg.

• Applicera trälim till två av de mindre cirklarna. Spika en andra liten cirkel ovanpå alla dessa med en pin spikpistol och 1-1/4 tums spik. Använd sex naglar jämnt fördelade på varje av dessa par av cirklar. Limma och spika en stor cirkel att var och en av dessa stackar, centrerad om du vill överlappa 3/4 tum på alla sidor.

• Passar de två stackarna av cirklar i ändarna på rören och häfta dem på plats, med en 1-tums-hela kronan häfta från en air häftapparat varje tre inches.

Efterbehandling kolumnen

• Skär remsor av 1/8-tums hardboard på bordet såg två inches bred. Skär tillräckligt remsor till längd för att passa runt kolonnen med två inches mellan varje remsa. Limma och häfta dessa remsor till formuläret kartong lodrätt placerade två inches isär för att skapa "flöjter" runt kolumnen.

• Lim och wrap en remsa runt toppen och botten av kolonnen, upp mot toppen och botten av kolonnen. Häfta det på plats med en häftklammer varje två inches.

• Blanda en del vitt lim och två delar latexfärg i ditt val av färger. Vitt och grå fungerar bra för kolumner. Pensla på ett lager av denna blandning, beläggning hela kolumnen.

• Riv tunt strimlat sex inches bred och 12 inches lång. Klistra in dem på färg och lim blandningen. Pensla på ett lager av samma blandningen ovanpå muslin. Täcka hela kolumnen med tunt remsor. Gör pälsen torka vid beröring och päls igen.