mynewspapers.net

Hur man gör keramiska vattenfilter

Hur man gör keramiska vattenfilter


Länder utan rinnande vatten finns rent vatten som en lyx. Platser som Sri Lanka har att producera filtreringssystem för enskilda bostäder i stället för att länka flera bostäder upp till samma pipe system. Sri Lankas svaret på förorenat vatten är keramiska filtreringssystem. Porös keramik används för att göra dessa material fällor och filtrerar bort smuts och kemiska föroreningar, vilket resulterar i drickbart vatten som droppar genom botten. Kan du göra en av dessa enkla filter själv att se hur de arbetar.

Instruktioner

• Placera ca 0.907 Kilogram av trasiga keramiska bitar i ett enskilt lager på en canvas damm. Vik bladet damm över keramik och slog dem ordentligt med en gummiklubba att bryta dem i ärtstora bitar. Häll bitar i en stor plasthink.

• Lägg om en ¼ pund var och en av torkade och söndersmulad gräsklipp, används kaffesump, torkad majs skal och använde teblad. Det organiska materialet hjälper filter organiska föroreningar. Tillsätt tillräckligt med varmt vatten för att just täcka keramiska bitar. Blanda den keramiska och organiska materialet med händerna och låt det Blötlägg över natten.

• Pressa en handfull blöt keramik; det ska trycka ihop och hålla ihop lätt. Om inte, tillsätt varmt vatten lite i taget tills den gör. Leran ska vara följsamma och squishy men inte droppar. Knåda och blanda keramiska tills allt organiskt material är arbetade jämnt genom den.

• Vrid keramiska ut till en lägenhet, ren yta. Forma det till en djup skål ca 1 tum tjock på sidorna. Nypa en läpp runt kanterna av bunken tillräckligt bred för att sitta på kanten precis innanför din dryck innehavare. Ställ skålen i solen för att torka i 12 timmar.

• Underlätta skålen ner i din dryck innehavare. Innehavaren ska ha en läpp precis under kanten för läppen Bowl för att sitta på. Fyll skålen med vatten och fäst innehavarens locket på plats. Rent vatten ska rinna igenom botten av skålen och finnas tillgängliga genom tapp.