mynewspapers.net

Hur man gör kartong rekvisita

Hur man gör kartong rekvisita


För att producera en lek på en budget, många spelar prop masters och produktion designers övergå till att göra billig rekvisita från papp. Oavsett om en litet samhälle teatergrupp, en professionell och välrenommerade teater eller en grundskolan teater produktion, ger kartong ett bra medium för spela rekvisita. Du behöver för att börja skapa din kartong rekvisita så snart spela praktiken börjar, att säkerställa rekvisita är omsorgsfullt konstruerade, och reparationer eller fixar innan pjäsen premiär. Att ha rekvisita redo tidigt kan du också använda dem under praktiken för skådespelare blockering, så att aktörerna vet var att stå på scenen i samband med rekvisita.

Instruktioner

• Välj rekvisita du behöver för att spela och titta på nätet för bilder av de objekt som du behöver. Använda dessa bilder som referens att rita prop konturerna på täcker av kartong med en penna, eller skriva ut objekt och skissera på en OH-blad. Om du inte kan använda en projektor och har vissa ritning färdigheter, kan du använda en grid-teknik rita bilder för rekvisita. För att använda tekniken som rutnät kommer du först Rita ett rutnät på en bild som du avser att förvandla till en prop och sedan skala ett rutnät på ark kartong i den storlek du behöver för prop.

• Montera bitar av kartong med silvertejp på en vägg. Placera OH-blad på öppenhet scenområdet av en transmissiv overheadprojektor. Projektorn lyser bilden på vägg papp så att du kan spåra konturerna av bilden med pennor. Gå vidare och dra interiör linjer av prop pjäsen, om möjligt.

• Ta bort papp från sitt läge på väggen och börja skära längs konturerna prop. Använd en mattkniv för att producera nedskärningar och långsamt att hindra slarvig nedskärningar, särskilt när du klipper ut kurviga bitar. För att producera väl skärsår, värdering papp först i yttre linje med prop bilden. Scoring använder tillräckligt tryck på verktyg kniv för att skära igenom den första kartong lagret. Använda mer tryck på andra och, om det behövs, tredje skära skära ut varje bit prop.

• Använda interiör rader du drog i steg 2, eller dra linjer i dig själv med din referens foton. Du behöver dessa linjer dragna någon gång börja målning rekvisita.

• Måla rekvisita med akrylfärger som torkar snabbt. Använd en ljus färg belastning på borsten för att undvika blötläggning papp. Arbeta noggrant så du behöver inte klippa ut kartong bitar igen, eftersom du inte kan ta bort akrylfärg från papp utan att förstöra den kartong bit.

• Arbete med en färg färg i taget. Låt varje färg färg torka några minuter innan du fortsätter till nästa färg. Om möjligt, arbeta dig från bakgrundsfärgen till förgrund färger att skapa lite av dimension i rekvisita.

• Göra rekvisita stå upprätt genom att skapa kartong höger trianglar för att stödja rekvisita. Klipp ut två rätvinklig triangel former för varje prop och skrynklar ena sidan av varje triangel att producera en 1-tums bred rektangulär form. Applicera lim till rektangulära strip, fäst bit på baksidan av en prop och låt limmet torka.