mynewspapers.net

Hur man gör irländska klädnypa dockorKindergartners kan skapa klädnypa dockor på egen hand, eller kan detta bli en familj projekt, när föräldrarna bidrar också. Det färdiga resultatet kommer att vara enkla, grundläggande dockor med en handgjord och unik look. Dockorna igenkännlig som irländska dockor att använda forskning på traditionella irländska dräkt samt idéer från folklore, såsom pysslingar.

Instruktioner

• Håll klädnypa så den slutna, klipp del är i toppen och squeezable slutet är längst. Squeezable slutet kommer att docka benen och klipp portion att vara chef.

• Färg längst ned på benen brun eller svart; dessa kommer att docka skor. Färg eller rita ett ansikte på den platta sidan av huvudet portion av dockan.

• Klipp två rektanglar av tyg, var och en att vara mer än 3 inches bred. Detta kommer att skapa en klänning för en flicka docka. Sätta lim ner på framsidan av klädnypa där du vill ha klänningen. Tryck på centrum av en bit tyg på klädnypa och låt det torka.

• Upprepa detta på baksidan av klädnypa. Överflödigt tyg ska hänga utanför ände av dockan på baksidan och framsidan. Trimma Bakst från "midjan" av dockan upp till kanten klädnypa. Avsluta det överflödigt tyg från midjan, framtill runt baksidan av klädnypa och lim på plats. Kjolen bör flair ut från resten av klädnypa. Limma ihop kanterna på framsida och rygg kjol bit.

• Skär röda garn till längden på önskad docka håret. Limma huvudet av dockan. Skär bitar av garn, band och andra tyg till formuläret dekorationer för tröjan. Limma till kjol i önskad bildandet eller mönster. Använd markörer för att rita en keltisk symbol på tyget.

• Upprepa steg ett och två ovan, fram till skapandet av klänningen.

• Skär ett torg, omkring en tum lång, av grönt tyg. Placera lim på klädnypa på "bröstet" av klädnypa dockan. Limma centrum av cirkeln på klädnypa. Limma återstående löst viftar runt resten av klädnypa så hela övre delen är täckt, fram- och baksidan.

• Skär en liten, halv tum lång triangel av vitt tyg och limma upp och ner ovanpå det gröna tyget. Placera den platta kanten av triangeln med den övre kanten av torget. En gång fäst, ska plagget se ut en väst.

• Limma slutet av svart band till botten av ett ben av dockan. Stryk lim till det resterande utsatta området båda benen och upp till nedre fållen på västen. Vind i menyfliksområdet upp ena benet, runt midjan och ner varandra för att skapa byxor.

• Skär röda garn till önskad hårlängd och limma den mot huvudet av dockan. Om så önskas, skär en cylinderhatt form av svart tyg eller konstruktion papper och limma den mot huvudet av dockan.