mynewspapers.net

Hur man gör icke-giftiga flubber

Hur man gör icke-giftiga flubber


Flubber är ett jellylike ämne som görs i science skolklasser som ett roligt projekt eller som en rolig leksak för barn, liknar Silly kitt. Men inkluderar de flesta recept för flubber borax som en av de viktigaste ingredienserna. Borax är ett giftigt ämne och även en tsk borax kan allvarligt skada ett barn (resurs 1). Det är inte säkert för husdjur heller. Därför innehåller en idealisk giftfri flubber borax. Metamucil är en utmärkt ersättning för borax. Det är en ätbar fiber tillägg, den viktigaste ingrediensen som är psyllium frön skal. När det blandas med vätska, bildar det en gel.

Instruktioner

• Ta en tesked av Metamucil och placera den i en burk med 23,954ml vatten. Sätta på locket på burken. Skaka burken i ungefär en minut.

• Häll Metamucil och vatten blandningen i en mikrovågsugn säker skål och placera den i mikrovågsugnen. Mikrovågsugn blandningen på hög tills den börjar att stiga upp. Måste du hålla ett öga på det; Detta bör ta cirka fem minuter. Ta skålen ut och låt blandningen svalna ner lite. Du måste lägga tillbaka det i mikron och upprepa proceduren några gånger--fem eller sex gånger högsta. Ju mer du mikrovågsugn flubber, desto mer fast och seg sista textur (referens 1). Du kommer att behöva kontrollera varje gång du ta skålen ut för att se till att blandningen inte blir alltför fast.

• Förbereda en platt tallrik eller bakplåt innan flubber blandningen av mikrovågsugnen när det är gjort. Häll det försiktigt och långsamt på tallrik eller bakning fack, noga med att flubber inte röra någons hud eller splatter, som det kommer att vara extremt varm. Låt blandningen svalna. Rör om hela tiden med en sked som den svalnar (referens 1).

• Skär flubber i bitar och förvara den i plastpåsar när det är helt cool. Detta kommer att hålla flubber färska och tillräckligt fuktig, och det kommer att pågå i flera månader. Om du kyla den säckar flubber, kvar det färska ännu längre (referens 1).