mynewspapers.net

Hur man gör homemade mjölk choklad

Hur man gör homemade mjölk choklad


Hemmagjord mjölkchoklad kräver en betydande investering i tid, men själva processen är relativt enkel. Det krävs bara några grundläggande ingredienser och verktyg. Grundrecept för mjölkchoklad svarar väl till justeringar utifrån personliga inställningar av sötma. Detta kan kräva en viss nivå av försök och misstag, men när det gäller smak mjölkchoklad, det är inte en dålig sak.

Instruktioner

• Värm ugnen till mellan 121 och 149 grader beroende på din höjd. Spridda kakaobönor över en bakplåt i ett enda lager och stek dem i 15 minuter. Ett distinkt knakande ljud hörs när bönorna är klar rostning. Helt rostade bönor bör också avger en rik choklad lukt utan någon rökig eller bränd lukt.

• Ta bort skalet från varje böna att avslöja nib.

• Placera skalade bönorna i en juicepress eller tunga matberedare. Mala dem i ca 30 minuter, eller tills bönorna har reducerats till en likör.

• Kombinera 170gr. av kakaobönan likör med 17g smält kakaosmör, 85.1 gr. av mjölkpulver, 113gr. florsocker och en 1/4 tsk lecitin. Blanda mixen tills den är slät och fullt kombinerade.

• Häll choklad blandningen i en monter mixer. Blanda blandningen på låg för cirka åtta timmar, men det vila i 15 minuter varje halvtimme. Denna "conching" process är nödvändig för att producera en jämn produkt.

• Cool chokladen till ungefärligt 29,4 grader och häll det i en form. Låt det svalna ordentligt innan du tar bort och äta.