mynewspapers.net

Hur man gör hemmagjorda glasyr för lera keramik

Hur man gör hemmagjorda glasyr för lera keramik


Glasyren är en beläggning tillämpas på bisque-sparken krukor som gör dem vattentäta och ibland mat-säker. Enligt Lindsey Tomlinson-Peck, ägare av The gyttjebad Pottery Studio, "blanda glasyrer är en exakt vetenskap och som sådan kräver antingen en intensiv förståelse för kemi för att göra din egen glasyr recept, eller en förmåga att följa instruktioner från testade glasyr recept exakt" Eftersom glasyren blandas kräver exakt arbete, fortsätter hon med för att föreslå att "du bör alltid göra ett test parti av din glasyr i minsta möjliga portion innan du använder en hemmagjord glasyr på en av dina riktiga krukor."

Instruktioner

• Välj ett recept från en känd källa. Recept är uttryckta i nyckeltal. Om du vill skapa en testbatch, helt enkelt konvertera förhållandet siffrorna till gram till skapa din glasyr. För att skapa en fullständig sats, multiplicera kvoten med önskad mängd. Till exempel, om du vill göra 1000 gram, sedan multiplicera alla delar av receptet med 10.

• Åtgärd glasyr ingredienser individuellt med en trippel-beam skala och blanda torra ingredienser tillsammans i en 5-gallon hink. Det är viktigt att vara exakt med mätningar för att se till att ingredienserna kommer eld vid temperaturerna som lämpliga. Någon avvikelse från receptet kan resultera i en oanvändbar eller farliga glasyr som kan värma olämpligt och krossa en kruka eller skada din ugn. Bära glasögon, en mask och handskar under mätning och blanda process som många av dessa ämnen är giftiga vid inandning.

• Lägg till 325 ml. destillerat vatten per pund av torr glasyr pulver om du skapar en glasyr där du kommer att doppa din keramik. Lägg till 236 ml. vatten per pund av torr glasyr pulver om att skapa en glasyr som du sprutar på din keramik med en sprayflaska. Lägg till 198gr. vatten per pund av torr glasyr pulver om du gör en glasyr du kommer borsta på din keramik.

• Blanda de torra ingredienserna med vatten med en visp eller emulsion blender tills glasyren är konsekvensen av lättmjölk. Avsatt för 24 timmar.

• Placera en sil över en ren 5-gallon hink. Häll glasyren blandningen genom sikten i ren hink. Tryck glasyren genom sikten där det tjocknar med en gummi revben. Rengör den ursprungliga glasyr hinken och upprepa processen, överföring av glasyren mellan hinkar genom sikten minst två gånger tills glasyren är helt slät.

• Testa din glasyr på en bit av bisque-sparken keramik eller en oglaserad keramik fragment och eld i en ugn att se hur det ser ut och bränder innan du använder den på vanlig keramik.