mynewspapers.net

Hur man gör hemmagjord tvål lödder bättreTvål konsthantverkare frågar ofta hur man kan förbättra deras tvål lödder. Detta gäller särskilt i tidig/mellanliggande stadier av hemmagjord tvål göra. Nyckeln till crafting tvålar som ger ett rikt lödder ligger inom två områden: vilka typer av oljor som används, och förhållandet som de läggs. Vissa oljor innehåller högre grader av vegetabiliska lipider och fettsyror. Ju mer koncentrerad lipider, bättre oljor kommer att saponify, eller tur att tvål när den utsätts för vatten och natriumhydroxid (LUT). För att göra tvål som löddrar bättre, Använd ett 4/5 basolja (vanligtvis olivolja) till 1/5 rikare oljor som saponify väl. Bland de bästa oljorna för detta ändamål är ricinolja, palmolja, avokado olja och kokosolja. Du kan lägga till valfri kombination av dessa till en basolja i ett recept, så länge de består av minst 1/5 eller 20 procent av den totala olja används. Natriumlaurylsulfat läggs vanligtvis till retail tvålar att generera mer lödder, men är generellt oönskade i hemmagjord tvål på grund av dess är en känd allergen. Tillåta en månad att göra lut-baserat soap.

Instruktioner

• Sätta på dina redskap och montera alla n├╢dv├ñndiga material. Placera oljor i potten eller dubbel panna och gradvis föra dem till en temperatur av ca 57.2 grader C, omrörning. Flytta grytan från värmen och stänga av spisen.

• Häll vatten i skålen. Med extrem försiktighet, Häll långsamt lut i vattnet. Ta din tid med detta steg.

• Tillsätt långsamt lut blandningen till oljor i potten. Rör kraftigt, men utan stänk, i 10 minuter. Ta bort sked och blanda i fem minuter mer med en stavmixer. Stopp på "spår", eller när stråk av blandningen vila ögonblickligt på ytan när du lyfter blandaren ut under omrörning.

• Lägga till några ytterligare ingredienser såsom eteriska oljor eller färgämnen i varma tvålen och rör för att blanda dem jämnt. Linje en trälåda, box eller stor tvål mögel med cellofan wrap. Häll eller skopa tvål i formen, täck med ändarna av wrap tätt och tillåta cellofan högerställd tvål att bota i upp till två dagar.

• Packa och unmould din tvål. Det ska fortfarande vara mjuka, men kommer att avsluta härdning vid torkning helt utanför mögel. Skära tvålen i barer med en stor kniv.

• Placera tvålar på en något förhöjd bakning rack för minst 30 dagar i en låg-luftfuktighetsområdet. När barerna härda ordentligt, bör de ge precis nedanför 2.27kg. av tvål.