mynewspapers.net

Hur man gör gammalt bröd mjukt

Hur man gör gammalt bröd mjukt


När mjukt bröd åldras och blir inaktuella och härdade, kanske du tycker det är obrukbara. Om brödet är hårt men har inte börjat växa mögel, det är fortfarande helt ätbara---det behöver bara en liten uppmuntran att mjuka upp det tillbaka till en stat som är jämförbar med färskt bröd. Försiktigt lägga en liten mängd fukt till unken bröd kan göra det mer följsamma utan att bli blöt. Det kan också hjälpa dig att förhindra onödigt slöseri genom att kasta bort ätbart bröd.

Instruktioner

• Ställ in ugnen på 149 grader Celsius. Infoga din gammalt bröd i en brun papperspåse och vik eller deformationszoner i slutet av väskan för att löst täcka bröd.

• Ställ in väskan på en bakplåt. Fyll en sprayflaska med vatten och sedan spritz på papperskasse tills det är lätt fuktad.

• Baka fuktad påsen som innehåller inaktuella bröd för ca fem minuter---ljus beläggning av vatten på utsidan av påsen kommer att både förhindra väskan från brinnande och försiktigt lägga till fukt i brödet. Ta bort påsen från ugnen, och sedan försiktigt ta brödet ur påsen och använda den direkt.

• Skär brödet i tärningar eller skivor om det börjar härda innan du kan äta den. Placera bröd kuber eller skivor i en skål och strö dem lätt med vatten.

• Låt bröd kuber eller skivor sitta i ca fem till 10 minuter. Servera dem ensam eller äta dem med ost eller grönsaker.