mynewspapers.net

Hur man gör Galumpkies (polsk Kåldolmar)

Hur man gör Galumpkies (polsk Kåldolmar)


Galumpkies, även stavat Galumpkis, är en polsk kål rulle som skapar en rejäl måltid med minimal ansträngning. Blanchering kålblad, snarare än kokande hela stats-kål, skär ner på tillagningstiden och gör bladen mer hållbara för rullande. Inre köttet blandningen är traditionellt en kombination av hackat fläskkött och köttfärs, men någon marken kött kommer att fungera. Riset är en nödvändig beståndsdel, som det fungerar som ett bindemedel, men hela korn eller vildris kunde användas istället för vit för en friskare måltid.

Instruktioner

• Värm ugnen till 177 grader C. Core två huvuden av kål. Fyll en vattenkokare tre fjärdedelar full med vatten och koka upp. Använd en vass kniv att ta bort bladen på kål så snyggt som möjligt. Slänga Bladen i kokande vatten och låt koka i fem minuter. Ta bort från det varma vattnet, pat torr och kasta några blad som drabbats av strukturella skador under tillagningen.

• Värm 2 msk olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en hackad lök och koka i tre till fem minuter eller tills löken börjar bli genomskinlig. Lägga till två malet vitlöksklyftor i kastrull och koka i tre minuter, rör om ofta. Häll i 2 msk tomatpuré, två 411g burkar tärnade tomater och 2 msk torrt rött vin. Rör för att blanda väl och koka i fem minuter tills genomvarmt. Minska värmen till låg.

• Kombinera i en stor skål 2 koppar kokt vitt ris, 0.454kg. Köttfärs, 0.454kg. hackat fläskkött och salt och peppar, efter smak. Häll tre fjärdedelar av tomat sås blandningen i skålen och blanda väl. Lägg ut ett kål blad och 1/2 kopp av kött och sås blandningen in i centrum. Rulla upp bladet och placera den, söm sida ner, i ett glas ugnsform. Upprepa med resterande blad.

• Häll resterande tomat sås blandningen över kål rullar i pannan. Grädda i mellan en timme till en timme och 30 minuter, som checkar in på rullar på timme varumärket. Servera varm.