mynewspapers.net

Hur man gör fungerande ballong nyanser

Hur man gör fungerande ballong nyanser


Ballong nyanser är fluffig och feminin. Alla typer av färdiga skugga band har ringar sytt längs bandet varje några inches. Arbetande ballong nyanser har linor som löper genom dessa ringar som används för att höja och sänka nyanser. Romerska skugga tejp är gjord av vanligt vävt band. Ballong skugga tejp skiljer sig från romerska skugga band eftersom det har samla trådar vävs in i bandet. Dessa trådar används för att skapa uppsvullna fållen som ger ballong nyanser deras namn. Även om de ser rundade och komplicerat, om du kan sy en rak söm kan du göra fungerande ballong nyanser.

Instruktioner

• Mät ditt fönster inuti ramen. Lägga till 1-1/2-tums bredd och 12 inches längd. Klipp ditt tyg och foder till dessa mätningar.

• Pin din foder till din tyg, kanter tillsammans. Sy längs båda sidor och längs botten med en 5/8-tums sömsmån. Sväng till höger skugga. Klipp i hörnen och tryck.

• Sy ballong skugga band till båda kanterna av skugga att placera botten ring 1-tums från nederkanten. Sy längs båda kanterna av bandet att vara försiktig med att sy över insamling tråd. Aktivera under 1/2-tum vardera änden av bandet en klar kant.

• Lägga till ytterligare rader av ballong skugga band mellan de första raderna. Space dem jämnt och 10 till 20 inches isär.

• Dra upp gathering trådarna på botten av banden tills skuggan längd är lika med längden på ditt fönster plus 2 inches. Justera samlar tills du är nöjd med effekten. Knut gathering tråden och tackel överskott tråden upp på baksidan av skuggan. Ta försiktighet att inte klippa tråden eftersom det kan komma unknotted senare och förstöra skuggan.

• Skär styrelsen så det kommer att passa i ditt fönsterram. Fäst skruven ögon på 2-tums sida av styrelsen så att de justeras med toppen av ballong skugga band. Stäng ögonen så de är vinkelrät mot längden av styrelsen. Häfta upp i skuggan på andra sidan av styrelsen. Tyget kommer att hänga från toppen av styrelsen ögon kommer att vara på botten.

• Fastställa skuggan med fodret sidan. Knyt stickpropp i en ring på den yttre nedre hörnet av skugga, köra sladden upp genom alla ringarna i den raden. Köra sladden på ena sidan av skuggan, genom ögonen på bordet. Lämna tillräckligt lös sladd för att nå botten av skuggan.

• Kör sladd genom alla andra rader av ringar på samma sätt. Knut binder med rep tillsammans på toppen av skuggan. Knut ändarna av binder med rep individuellt.