mynewspapers.net

Hur man gör flytande organiska gödselmedel för grönsaksodlingarEn fördel med att göra din egen organiska flytande gödselmedel är hastigheten där dessa näringsämnen levereras till grönsakerna. Vanlig organisk kompost material, såsom år gammal gödsel eller äggskal, ta längre tid att bryta ner i marken och nå växterna. Ekologisk flytande gödselmedel hjälper stöd i markens produktion av viktiga mikroorganismer som leder till friskare och starkare vegetabiliska växter.

Instruktioner

• Fyll en stor hink 3/4 full med vatten. Låt sitta över natten för att eliminera alla klor om använder vanligt kranvatten. Beroende på storleken av den vegetabiliska trädgård grödan, skulle en 35 - eller 44-gallon papperskorg med bifogade locket också kunna användas. Locket hjälper luktar bo i och hålla myggor ute.

• Fyll säckväv påsen med färska eller skämda kogödsel. Förhållandet mellan gödsel till vatten bör ungefär cirka en tiondel till mängden vatten som används i hink eller papperskorgen bin. Knyt påsen ordentligt avslutades med gemensam trädgård sträng eller snöre.

• Lägger en stolpe eller kvast handtag över toppen av hinken så att den vilar horisontellt på toppen. Knyta gödsel-fyllda säckväv påsen till Polen med tunt rep eller snöre så att den hänger ner i vattnet. Gödsel väskan bör vila i vattnet i upp till tre veckor. Mindre hinkar bör vara klar i en till två veckor, men ge större behållare mer tid till brant.

• Tillsätt mer vatten vid behov om avdunstning har minskat mängden vatten. Om skopan används inte har ett lock, placera på en plats där de ruttnande gödsel lukterna inte är stötande. Lufta blandningen dagligen genom att ta tag gödsel påsen och kraftfullt "dunk" det upp och ner som du skulle en påse te. Denna dagliga agitation hjälper till att producera en högre kvalitet blandning och påskyndar processen att blötläggning.

• Späd gödsel "te". För alla fyra delar vatten, använda en del av gödsel koncentratet. Sila det flytande gödselmedlen genom en gammal, ren örngott för att eliminera eventuella herrelösa partiklar som kan ha kommit med säckväv gödsel påsen. Använd en vattenkanna för att spraya det organiska flytande gödselmedlen på alla dina grönsaker växter minst en gång i veckan. Sprayen kan också tillämpas direkt på marken på marknivå.

• Släng naturgödseln i säckväv påsen genom att gräva i marken eller kasta det i trädgård kompost högen.