mynewspapers.net

Hur man gör ett stort trä leksak slott

Hur man gör ett stort trä leksak slott


Att göra leksaker är ett roligt tidsfördriv och verkligen ger en känsla av prestation när du har den slutliga produkten. Uppåtsidan att göra egna leksaker är att designen är helt i egna händer och du kan göra den modellen så långsökt som du kan komma med. Att göra träleksaker och modeller från är förvånansvärt lätt alltför. Du behöver bara några verktyg och vissa grundläggande utrustning.

Instruktioner

• Utforma slottet på papper först. Bestämmer varje funktion, vare sig du vill det ha torn eller en massa torn och hur många portar och fönster byggnaderna är tänkt att ha. Trots Hollywood skildringar hade de flesta europeiska medeltida borgar ganska enkla modeller. De var oftast endast en hög fyrkantig eller rektangulär byggnad med omgivande väggar. Komplexiteten i konstruktion, dock begränsas endast av din fantasi och du kan välja den enklaste eller galnaste design du vill ha. Den enda skillnaden kommer vara den tid att göra det.

• Rita varje komponent av slottet på balsaträ. En vägg av slottet skulle betraktas som en komponent och en angränsande väggen skulle vara en annan. För torn behöver du inte dra ut varje enskild torn utan snarare en hel rad av torn. Balsaträ är ett utmärkt val för modellen att göra eftersom det är stark och lätt. Rita varje del av slottet i trä balsa styrelsen.

• Skär in slottet mönster. Använda en handsåg eller en makt pussel för att göra detta. Noga med att följa raderna på trä exakt så att du inte i onödan skäras bort stora bitar av slottet.

• Måla och dekorera varje del av modellen. Du kanske vill måla slottets väggar i en nyans av grå och kan lägga till grönt för en murgröna effekt. Rista ytan av trä för att accentuera tegelstenar eller sprickor i väggen. Linoleum skärande knivar fungerar bra för detta eftersom de lätt kan skära snyggt grunt linjer i träytor.

• Montera modellen med balsa cement. Du behöver inte använda mycket av detta lim som balsa är ljus och kommer att sticka tillsammans kommer även små mängder av limmet.