mynewspapers.net

Hur man gör ett PVC-rör Transverse flöjt

Hur man gör ett PVC-rör Transverse flöjt


Den transverse flöjt---som moderna flöjten är ett utmärkt exempel---spelas av blåser över en öppning i ena änden med kroppen av flöjten till höger om utföraren, snarare än genom att blåsa nedåt i en flöjt hålls stående. I den här artikeln får du lära dig hur man gör en enkel transverse flöjt av PVC eller CPVC som kan spela två oktaver.

Instruktioner

• Skär PVC röret till 15 9/16 inches. Sand i ändarna av flöjt medan du håller det under rinnande vatten för att undvika att andas in dammet.

• Säker röret med klämman. Markera följande mätningar: 6 7/8 inches från den vänstra änden av röret, 8 inches från den vänstra änden av röret, 9 1/8 inches från den vänstra änden av röret, 10 ¾ tum från den vänstra änden av röret, 11 ½ inches från den vänstra änden av röret och 12 ¾ tum från den vänstra änden av röret. Dessa mätningar kan verka mycket exakt, men de kommer att göra din flöjt spela i samklang.

• Borra följande hål i flöjt på platser markerade ovan: 3/8-tums diameter hål på varumärket 6 7/8 och 8 märket. Borra ett hål 11/32 tum i diameter på 10 ¾ mark, ett hål 7/16 tum i diameter på 11 ½ mark och ett hål 5/16 tum i diameter på 12 ¾ mark.

• Rotera flöjt på klämman 25 grader och borra ett hål 3/8 tum i diameter på 9 1/8 mark.

• Push pluggen genom flöjt ta bort några bitar av PVC kvar inuti från borrning. Vira en liten bit av sandpapper i en cylinder och använda detta till sand insidan av hålen mycket lätt.

• Limma den gemensamma jordbrukspolitiken för röret till vänster och låt torka. När limmet är torrt, klämma flöjt och borra ett hål 7/16 tum i diameter genom cap och rör kroppen, start 5/16 tum från slutet av röret. Sand öppningen tills slät. Din flöjt är redo att spela.