mynewspapers.net

Hur man gör ett projekt för en broBörja med en fackverket bro-projektet att införa andra och tredje klass studenter till enkel bro byggteknik. Eleverna kan lära sig om styrkan i en grundläggande triangel och hur brobyggare Använd den här formen för att bygga starka broar. När eleverna bygger sina egna broar upptäcker de att trianglar är flexibla och kan hålla sin form. Dina elever kan bygga sina broar bekant material som tanden plockar, sugrör eller glass pinnar.

Instruktioner

• Använd datorn och whiteboard projektor för att visa elever "A galleri av fackverket broar" på webbplatsen bridgecontest.usma.edu. Peka på varje brygga och beskriva några av de trianglar som stärker varje brygga. Visa eleverna hur triangeln är den starkaste formen för att bygga en brygga. Läsa rubriker för varje brygga att visa dina elever där var och en är belägen och peka på några av skillnaderna mellan broarna (e.g. kurvor, span längder.)

• Välj nio glass pinnar att göra en lång stråle och bryta två pinnar i hälften. Lägg en halv pinne på varje sida med runda kanter vänd inåt för att bilda det första lagret av balken sedan lägga två hela pinnar mot styresman. Tre hela limstift på toppen av det första lagret att bilda lager två. Upprepa lager en genom att limma på två mer hela pinnar och två halv pinnar; de tre lagrarna bildar en balk. Klämma balken ihop med kläder stift eller gummiband och låt det torka. Upprepa denna process tre gånger för att göra sammanlagt fyra långa balkar.

• Välj sex glass pinnar att göra en kort stråle och bryta två pinnar i hälften. Lägg en halv pinne på varje sida med runda kanter vänd inåt för att bilda det första lagret av balken sedan lägga en hela pinnen mot styresman. Limma två hela pinnar ovanpå det första lagret till formuläret lager två. Upprepa lager en genom att limma på en mer hel pinne och två halv pinnar; de tre lagrarna bildar en balk. Klämma balken ihop med kläder stift eller gummiband och låt det torka. Upprepa steg 2 och du bör ha två kort balkar.

• Välj 12 glass klubbor och en lång och en kort stråle att göra en triangulär vägg. Lägg den platta delen av strålar på bordet. Limma sex pinnar ansluter korta och långa balken för att göra tre anslutande trianglar. Limma sex på undersidan på samma sätt. Tryck på triangulära väggarna platta med böcker. Upprepa detta steg igen för att göra två väggar. Sand har skurna kanter väggarna.

• Placera de två återstående strålarna på ett bord. Limma 33 glass pinnar ansluta väggarna för att bilda vägen. Tryck på vägen ner med böcker. Limma väggarna ut på vägen i rät vinkel och hålla väggarna på plats att låta limmet in. Använda nio pinnar för att limma tvärbjälkar ovanpå väggarna. Placera extra lim i skarven mellan väggarna och vägen att förstärka den och låt limmet torka.