mynewspapers.net

Hur man gör ett papper lampa med en Push-Through SocketSmart konsthantverkare anställa massor av sätt att göra papper lanternor, stora och små, ljusa eller vita, förskönat eller enkel. Origami tekniker skapa utarbeta, fantasifulla blommor medan traditionella vika metoder papper gör kinesiska och japanska lyktor i kvadrater, rektanglar, stjärnor och sfärer. Inom olika tekniker tillgängliga, en sfärisk papier-maché hängande lampa med en push-through socket fungerar bäst eftersom det kan bli avstängd från ett tak eller golv lampa bas.

Instruktioner

• Välj en kompakt fluorescerande lampa av storlek och styrka som krävs för belysning av utrymmet. En Lågenergilampa fått från 8 till 18 watt productes ljus motsvarande glödlampa fått för 40 till 60 watt. Ytterligare belysning motsvarigheter kommer att tryckas på lampa paketet.

• Mät omkretsen av glödlampan där är det största och bredaste med ett måttband detta är din guide till storleken på öppningen i ballong lyktan. Lampan måste passera genom öppningen när världen är klar.

• Blåsa upp en ballong eller två till storlek och form som önskas. Skapa en sfärisk form eller en variant som ett ägg form. Knyt en fast Knut överst i ballongen. Försiktigt ange raden för passage av glödlampan med en markör.

• Hålla ballongen av Knut, spraya hela ytan lätt med matlagning spray eller gnida ytan med matolja. Detta hjälper till att skilja ballongen från papier-mache.

• Ange botten av ballongen i en liten plast skål att hålla den stadigt för när du börjar att Linda ballongen med papier-maché blandningen. Avsätta en andra plast skål för lim och vatten blandningen.

• Omfattar arbete med ett vattentätt material som en plast duk eller med flera lager av tidningen. Mäta 1 kopp vitt lim och 1 kopp vatten och blanda i de andra plast skålen. Alla märken av hantverk lim fungerar. Större eller mindre lim och vatten blandningar bör uppmätta 50 procent till 50 procent som behövs för processen.

• Riva eller strimlat papper från 1 - till 3-inches bred. Sprid remsorna med lim blandningen med en pensel eller skum borste. Tillämpa den generöst och hålla fast remsan för att ballongen vertikalt eller horisontellt. För först under lager av papper är ljusa färger bäst, eftersom de tillåter ljuset att passera genom bättre än mörka färger.

• Bygga 5-6 lager av vävnad på ballongen, lägga till mörkare färger eller utskrifter på det sista lagret om färg eller mönster är avgörande för utformningen. Lägg till tråd, snöre, garn, och bladen eller andra platta former mellan sista 1-2 lager att lägga till ett designelement när lampan är tänd.

• Papier-mache måste torka i minst 24 timmar tills det är hårt och fast. När det är torrt, försiktigt pop ballongen någonstans nära knuten och dra det från insidan av lyktan.

• Om du vill ha mer dekoration på utsidan, tillämpa hantverk färg, sharpies, glitter eller dekaler. Ett annat alternativ är att lämna utsidan vanligt om du har använt designelement i de två sista lagrarna. Anställa en liten SYL försiktigt punktera papperet på flera ställen att skapa ett mönster av ljus till ner på golv eller bord.

• Avsluta med beläggning lyktan med matt eller glänsande découpage finish eller med polyuretan tillämpas med en skum borste. Om ytan av lyktan är mycket oregelbunden, är spray beläggning lyktan lättare.

• Skjut in både lampa och uttag genom öppningen i toppen av lyktan. Om lampan glider alltför lätt genom öppningen och så stöder inte lyktan, minska storleken på öppningen med en kartong krage gjord av små remsor av kartong och vit eller ljus tape. Måla det att matcha lyktan, om så önskas. Häng lyktan från en krok i taket eller från armen av en golvlampa.