mynewspapers.net

Hur man gör ett papper kinesiska Lantern

Hur man gör ett papper kinesiska Lantern


Runda kinesiska papperslyktor är populära som dekorationer för tillställningar som bröllop eller temafester. Även om de är traditionellt reserverade för festliga asiatiska kulturella evenemang, har de blivit populär för festligheter över hela världen. Mejsla fram metoder som kan vara används varierar från papier-maché och ballong tekniker till tråd och kräppapper. En enklare metod är att använda tråd eller sladden för att forma en mall av kartong eller tjockt papper i rund form av lyktan.

Instruktioner

• Dra en rad med fem till sju stora, anslutna ovaler av samma storlek (ca 8 inches i längd och 3 inches över på det bredaste stället) på ditt papper eller otryckta sidan av din kortpapp. För bästa resultat bör ovalerna mellan först och sist touch eller vara öppen i deras centrum. Detta kommer att påminna dig inte att skära mellan ovalerna.

• Rita en kvadratiska eller rektangulära flik till höger i centrum av den senaste ovalen till höger. På toppen och botten av varje oval, förlägga en cirkel som är inte är bredare än 1 tum i diameter. I mitten av varje cirkel, rita en prick för att Visa där ett hål kommer stansas.

• Klipp ut ovalerna som en kontinuerlig, anslutna form. Klipp inte mellan ovalerna. Ta bort papperet över ritningen och under det, medan det centrala motivet intakt.

• Använda hålslagaren för att göra ett hål i mitten av varje cirkel på toppen och botten av varje oval.

• Limma fliken kvadratiska eller rektangulära på undersidan av den första ovala, att göra en cylinder. Om du använder inredda kortpapp, se till att den dekorerade sidan ansikten utåt.

• Knyt en dekorativ tofs till ena änden av en 14-tums längd av tunga sträng. Knyt den andra änden ordentligt till en stor nålsöga. När du är klar kommer tofsen hänga från botten av papper kinesiska lantern.

• Överlappa piercade cirklar i slutet som du har angett som botten av din lykta. Tryck nålen genom cirklar och dra tråden spänd genom centrum av cylindern. Detta kommer kurvan ändarna av ovalerna till en rundad form.

• Överlappning piercade cirklar å andra slut och skjut nålen genom dem igen drar strängen spända (och att göra lyktan runda). Knyt en stor Knut mot utsidan av lyktan att hålla formen på plats och ta bort nålen. Om så önskas, kan en loop knytas efter Knut så att du kan avbryta lyktan för dekorativ användning.