mynewspapers.net

Hur man gör ett moln i en flaska med vatten & is

Hur man gör ett moln i en flaska med vatten & is


Hands-on science experiment hjälpa barnen förstå metoden bakom naturfenomen som moln och väder mönster. Om du förbereder för en vetenskap rättvis eller helt enkelt vill ha en pedagogisk verksamhet att göra med dina barn, bildar ett moln i en flaska är en enkel process och använder vanliga hushåll material. Allt du behöver är huvudsakligen vatten och is och andra objekt som sannolikt redan i köksskåp eller skafferi.

Instruktioner

• Fyll en stor glasburk en tredjedel till hälften full med varmt vatten. Tillsätt några droppar mat färga för att förbättra cloud synlighet, eller placera en bit svart papper bakom burken att tillhandahålla en kontrasterande bakgrund.

• Ljus en match och hålla det inne i burken för några sekunder, och sedan släppa det i vattnet. Röken från matchen kommer att ge partiklar som bevattnadunsten kan följa.

• Täck toppen av burken omedelbart med en sil fylld med krossad is eller en plastpåse som isbitar. När det varma vattnet dunstar, isen kommer att orsaka kondens och ett moln kommer att bilda inuti flaskan.

• Lyser en ficklampa eller lampa på burken att göra processen lättare att se.