mynewspapers.net

Hur man gör ett mat diagram i Excel

Hur man gör ett mat diagram i Excel


Microsoft Excel, som är en del av Microsoft Office-paketet, är idealisk för att skapa kalkylblad, diagram och grafer för privat och professionell användning. Oavsett om du är intresserad av att spåra din intaget, skapa en dietplan eller studera näringsinformation, kan skapa ett mat diagram hjälpa dig Visualisera data. Excel gör denna process enkelt genom att de data som du registrerar och göra det till ett diagram, som du sedan kan redigera för att skräddarsy dina behov.

Instruktioner

• Samla in data du vill inkludera i din mat diagram. Detta kan inkludera typer av livsmedel, kalorier, fett, vitaminer och andra näringsinformation. För numeriska data, använda ett visst nummer, till exempel "8,5 gram fett" eller "20% dagliga sockerintag."

• Öppna ett nytt kalkylblad i Excel. Märk dina kolumner eller rader som behövs, med hjälp av termer som "Kalorier" eller "Mejeriet". Lista över data i de celler som motsvarar dina etiketter, med nummer bara. (Till exempel, skriv inte ut "30 kalorier", men hellre skriva "30" i kolumnen "Kalorier". Excel kommer att sortera dina nummer och märk diagrammet på lämpligt sätt när du är klar.

• Markera de celler som du vill ska ingå i diagrammet. Tryck på "Ctrl" och "A" att markera alla eller håll ner "Shift"-tangenten medan du klickar på de celler som du vill använda.

• Klicka på "Infoga" och välj "Diagram." Klicka på "Alla diagramtyper" för att visa alternativen, som inkluderar kolumn, rad, paj, bar, område och scatter diagram. Välj diagramtyp du vill, följt av undertypen. Klicka på "OK". Excel kommer automatiskt bädda in diagrammet mat i ditt kalkylblad.