mynewspapers.net

Hur man gör ett köksbord

Hur man gör ett köksbord


Att göra ett köksbord är ett enkelt byggprojekt som kräver endast minimal bygga upp kompetens och ett par timmar när du har samlat ditt material. Bestämma storleken på ditt köksbord genom att mäta längd och bredd av din tillgängligt utrymme och låt 2 fot runt perimetern för sittplatser. För att göra en 3-av-5 fot tabell som kommer bekvämt plats sex, Följ dessa steg för steg instruktioner.

Instruktioner

• Välj din plywood på din lokala hem förbättring butik eller lumber lager. Lövträd färgar vackert men är dyrare. Om du planerar att måla ditt köksbord, kan du spara pengar genom att använda paint grade plywood. Du kan också be expediten att klippa din plywood till storlek för dig, du sparar detta steg hemma. Dina dekorativa trim för tabell kanter måste också skära. Se till att du köper trim som täcker ¾-tums kanten av ditt bord.

• Sand din bordsskiva med medelvärdigt sandpapper först, följt av ljus betyget att jämna. Tabell benen och trim bör endast behöver en lätt slipning med ljus-grade papper att ta bort några ojämnheter.

• Prime och färg eller fläckar ditt trä bitar enligt tillverkarens anvisningar. Du kan vänta tills du montera tabellen för att avsluta det, men det är mycket lättare medan det i bitar. Låt torka helt slut.

• Fäst metallfästena till toppen av varje tabell ben med träskruvar. Vänds din bordsskiva och fäster benen på undersidan av bordet med träskruvar. Förborra hålen så att du sätter skruvarna lättare på båda benen och bordsskivan.

• Vänd ditt bord på högkant och köra en pärla av trälim längs kanten vänd mot dig. Bifoga trim till kanten med lim, och sedan spika det in med finish naglar. Avsluta processen hela vägen runt omkretsen av köksbordet. Det hjälper om du har någon att hålla i trim på plats medan du spika det till tabell kanten. Låt limmet torka.

• Fyll i spik huvuden med kitt och låt dem torka innan tandborstning ett lager färg eller fläckar runt kanten att dölja puttied hålen. Låt färgen torka och avsluta med ett överlack av polyuretan att skydda köksbordet från fukt och fläckar.