mynewspapers.net

Hur man gör ett enkelt vindkraftverk

Hur man gör ett enkelt vindkraftverk


Även om den populära bilden av ett vindkraftverk är en stor, vit maskin tornar upp sig över jordbrukarnas fält, är det ingalunda den enda typen. Den enkla principen av ett vindkraftverk som--med vinden för att driva blad som förvandla en generator axel--fungerar på någon skala och är enkelt att bygga hemma. Den mest komplexa delen av bygga ett vindkraftverk ser bladen att utvinna maximal energi från vinden. Bygga ett vertikalt vindkraftverk som--kallas ett Savonius vindkraftverk--löser detta problem med en mycket enkel design.

Instruktioner

• Köpa en DC elmotor. De bästa som för vindkraftverk kommer från gamla datorn bandenheter, som kan köpas begagnade från elektronikbutiker eller online-auktioner. Då dessa motorer har samma interna komponenter som en generator, genererar tillämpa roterande kraft axeln en ström i ledningarna kommer ut ur motorn.

• Skiva den 24-tums bit av storm vattenledning i två 12-tums sektioner, sedan skär varandra i halv på längden göra två halvcirkelformade bitar. Resultatet blir fyra 12-tums sektioner av halfpipe som fungerar som blad för turbinen.

• Klipp ut tre runda bitar av aluminium, med en diameter av 12 inches. Borra ett 1,5-tums diameter hål genom centrum av två diskar.

• Placera disken utan ett hål platt på marken och sedan stå 25-tums bit av 1,5-tums PVC på högkant i centrum av disken. Bifoga det där med två Datumområde, skruvas fast i disken och PVC-rör. Denna pipa kommer att vara centrala axeln av vertikala turbinen.

• Står två av din blade bitar på deras halvcirkelformade ändar på motsatta sidor av axeln, med den konkava sidan av en blade pekar framåt och det andra bladets inför bakåt. Bifoga sina 12-tums långa raka sidor till axeln genom att skruva dem små 90 graders vinkel fästena och sedan skruva parentes i axeln.

• Skjut en annan aluminium skiva över toppen av axeln och ner på bladen. Fäst den till dem och till axeln med vinkelparenteser och skruvar.

• Fäst de andra två blad på samma sätt som de första, men roterad 90 graderna i förhållande till den första uppsättningen. När man tittar från ovan, bör fyra blad göra en kors-form.

• Mössa blade församlingen med din tredje aluminium bricka, hålls på plats av vinkelparenteser och skruvar och glida över avsluta av PVC-rör. Det bör finnas ca en tum av PVC utsatt ovanför metall disken.

• Köpa en aluminium Bussning som passar in i slutet av 1,5-tums PVC och tätt passar över axeln av din DC-motor. Hammer bussningen i röret.

• Köpa en 6-tums storm vattenledning ändlock och borra ett hål i centrum för generator axeln. Borra mindre hål att matcha de gängade hålen i framsidan av DC-motor.

• Skjut ändlock över axeln och bifoga det till motorn genom att passera skruvar genom de små hålen i de gängade hålen i motorns frontplåten.

• Skjut med skaft av motorn genom aluminium Bussning i slutet av röret som fungerar som din blade församlingen skaft. Detta fäster bladen motorn och turbinen är klar. Före användning, måste den monteras och anslutas till en spänning regulator.

• Sticka botten 16 inches av en 80-tums bit av 6-tums diameter storm vattenledning i marken och fäst den på plats med betong. För att göra detta, gräva ett hål ett par inches bredare än röret, häll i Färdigblandad betong (tillgänglig från någon hem förbättring butik) och tillsätt vatten enligt anvisningarna på påsen. Vänta 24 timmar för den att torka.

• Klipp ett litet hål i röret montering på marknivå för sladdar från motorn.

• Fäst tre bitar av vinkelparentes till botten av motorn med skruvar, sträcker sig ut utanför botten av motorn som plastlocket sträcker sig ut från toppen. Dessa kommer att tryck mot väggarna i montering pipe och håll motor/generator stabil.

• Skjut in motorn ner i montering pipe. Plast ändlock kopplad till motorns frontplåten kommer att försegla slutet av montering röret, med blad av väderkvarnen ovanför den.

• Kör trådarna från motorn ut botten av montering pipe och till en spänning regulator. Detta kommer att stöta upp de fem volt eller så kommer från turbinen till 12 volt behövs för att ladda ett batteri. Dessa skadereglerare finns tillgängliga från elektronikleverantörer.

• Anslut spänning regulator med två kablar till terminalerna av ett 12-volts batteri. Turbinen är klar. När vinden träffar vertikala bitar av halfpipe, kommer att det vända axeln av motorn, som kommer att framkalla en ström som flödar in spänning regulator och laddar batteriet, som du sedan kan använda till power hushållsapparater.