mynewspapers.net

Hur man gör ett enkelt papper lanternor

Hur man gör ett enkelt papper lanternor


Som en prydnad ger papper signallanternorna en explosion av färg och en antydan av mystik. Papper signallanternorna används för att dekorera hus, men är mer vanliga i festivaler, utlåning händelser en pulserande atmosfär. Papper lanters är nära förknippade med den asiatiska kulturen. Enligt den kinesiska kulturella centrum av San Francisco, har kineserna haft lantern festivaler för nästan 2000 år. Papperslyktor kan se avancerade och invecklade, men det betyder inte att du inte kan göra ett lätt och enkelt.

Instruktioner

• Skär bambu eller balsaträ in i 18 band mäta 10 inches lång och 1/2 tum breda. Ljus och smal trä band arbete bäst för detta projekt.

• Använd 16 bitar att konstruera 4 rutor. Lägg två bitar av trä på ditt bord, horisontella till varandra och 10 inches isär. Sedan låg två bitar av trä vertikalt, att se till att den vertikala bitar har deras ändar vilar på ändarna av de horisontella delarna.

• Säker lederna med maskeringstejp eller varmt lim, noga med att trä bitar inte överhäng skapa ojämna eller ojämna sidor.

• Använd rutorna för att göra en låda, med varje ruta som sida. Rutan bör vara 10 inches bred och 10 inches lång med 10 inches djupt. Igen, säkra lederna med maskeringstejp eller varmt lim. Trimma alla överhängande bitar av trä.

• Använd de två extra remsorna som stöd för ljuset genom att limma dem sida vid sida över mitten av botten av lådan, vertikalt, ca 1 tum apart. Varmlimma fast aluminium tårta tenn i centrum av dessa så att tårta tenn ansikten...

• Skär antingen fyra bitar av silkespapper som täcker varje sida av lyktan eller ett stycke tillräckligt länge för att linda runt alla sidor. Limma på plats med en ljus mängd vitt lim längs ytterkanterna av trä ram. Inte sätta papper på toppen eller botten av ramen.

• Blanda 1 kopp vitt lim med 1 dl vatten. Med en mjuk pensel, coat tunt silkespapper med blandningen. Göra två mer rockar, så att varje rock till helt torr innan du lägger till en ny päls. Du måste göra tre skikt åtminstone, men du kan göra mer, vilket kommer att göra lyktan starkare och mer motståndskraftigt mot brand.