mynewspapers.net

Hur man gör ett cirkeldiagram med Excel

Hur man gör ett cirkeldiagram med Excel


Microsoft Excel kan du skapa många olika typer av diagram och grafer med hjälp av data från dina kalkylblad. En typ av diagram som kan skapas med hjälp av Excel är ett cirkeldiagram. Cirkeldiagram är vanligtvis runt och uppdelad i avsnitt, precis som en paj, och används för att ge en visuell representation av bitar som utgör en helhet. Om du skapar ett cirkeldiagram för att representera hur din tid spenderas under en typisk 8-timmars arbetsdag, till exempel är hela cirkeln, eller paj, åtta timmar. Om du regelbundet utfört en uppgift som förbrukas två timmar av din arbetsdag, skulle en fjärdedel av diagrammet ägnas åt denna verksamhet.

Instruktioner

• Ange data för cirkeldiagram i Excel-kalkylbladet. Du kan lista med rubrikerna vertikalt (kolumner) eller vågrätt (rader), men se till att data placeringen är konsekvent. Placera varje kategori i en egen cell och plats den data som är associerade med kategorin i cellen direkt bredvid (om in vertikalt) eller under (om in horisontellt) kategorin.

• Markera data som ska ingå i diagrammet.

• Klicka på "Infoga" i verktygsfältet överst i Excel-fönstret och välj "Diagram" att öppna Diagramguiden.

• Välj "Paj" från rutan "diagram". Välj hur du vill att dina cirkeldiagram som ska visas i "Undertyp" rutan till höger i fönstret. Om du vill visa ett urval av diagrammet, klicka och håll knappen märkt "Tryck och håll nere för att se exempel." Klicka på "Nästa" för att fortsätta när du har gjort ditt val.

• Klicka "Nästa" igen om din data visas korrekt. Om det inte visas korrekt, ändra urvalet under kategorin "Serien i" till andra tillgängliga alternativet. Till exempel, markera "Rader" om "Kolumner" väljs. Klicka på "Nästa" när data är korrekt visas.

• Gör nödvändiga ändringar till titlar, förklaringar och dataetiketter genom att klicka på flikarna högst upp i fönstret och göra dina justeringar. När du är klar, klicka på "Slutför" Importera dina cirkeldiagram i Excel.