mynewspapers.net

Hur man gör ett bra ansökningsbrev

Hur man gör ett bra ansökningsbrev


Arbetsgivarna kräver ofta jobbsökande att lämna in ett ansökningsbrev, eller ett personligt brev, med en meritförteckning. Skriva ett bra ansökningsbrev är viktigt eftersom det är ofta den första informationen om dig som en potentiell arbetsgivare kan använda för att bedöma din lämplighet för jobbet. Ett bra följebrev kan hjälpa dig att landa en anställningsintervju, så gör din forskning och ta sig tid att farkosten ett ansökningsbrev som passar krav för tjänsten som du söker.

Instruktioner

• Samla dina tankar. Samla personlig information som är relevant till positionen du är intresserad. Detta kan inkludera dina färdigheter, intressen, erfarenheter av arbete, utbildning och annan information som kan kvalificera dig för jobbet. Utvärdera varför du är intresserad av jobbet och varför du tror du är en bra passform för ståndpunkten.

• Göra en allmän översikt. De flesta program bokstäver består av tre till fyra stycken, med det inledande stycket anger ditt intresse för ståndpunkten, hur du fick reda på det och ett kort uttalande om varför du bör övervägas för jobbet. De mellersta punkterna belyser anledningarna varför du tror att du är kvalificerad. Detta kan fokusera på din relaterat arbete erfarenheter, utbildning och utbildning, prestationer relevanta för ståndpunkten och andra kvalifikationer. Din avslutande punkt bör upprepa ditt intresse för jobbet och uttrycka tacksamhet till personen läser ditt brev för att ta tid att se över din information. Glöm inte att ge information om när och hur du kontaktar dig för en intervju.

• Skriva ett utkast baserat på din disposition. Undvika att använda sammandragningar, passiv röst och börjar meningar med ordet "I". Använd professionella ordförråd och endast innehålla relevant information. Hålla ditt brev kortfattad och intressant för läsaren.

• Redigera din skrivelse. Läste ditt utkast för klarhet och stavning eller skiljetecken misstag. Har en pålitlig vän eller rådgivare granska ditt brev och be om feedback.

• Format en sista exemplar. Gör alla ändringarna till utkast av skrivelsen. Lägga till din adress, telefonnummer och e-postadress i det övre vänstra hörnet av skrivelsen, följt av dagen på nästa rad. Lämna ett mellanrum och sedan skriva namnet på personen du skickar brevet till, följt av sin titel, företagsnamn och tjänsteadressen. Avsluta brevet med en avslutningsfras som "Vänliga hälsningar" eller "Respekt" och lämna plats för att skriva ditt namn.

• Korrekturläsa ditt arbete. Kontrollera eventuella fel, felstavningar eller andra misstag innan du skickar ditt ansökningsbrev till din blivande arbetsgivare. En ren, felfri ansökningsbrev återspeglar professionalism och trovärdighet.

• Förbered ditt ansökningsbrev och skicka det med ditt CV. Om utskick ditt brev, skriva ut det på en hög kvalitetspapper som matchar ditt CV och kuvert. Skriva ditt namn på bokstaven med en svart bläckpenna och bifoga ditt CV innan utskick till din blivande arbetsgivare.