mynewspapers.net

Hur man gör ett batteri drivs Lavalampa

Hur man gör ett batteri drivs Lavalampa


Nästan inget barn på 70-talet var utan en Lavalampa. Dessa färgglada, långsamma lampor innehåller globs av en tät, vaxartad substans som flyter genom vätskan i lampan när den värms upp. Under de senaste åren, har lavalampor kommit tillbaka i stil med den yngre publiken. Dessa specialitet lampor kan vara dyra. Ett billigare alternativ, kan du göra en själv. Med en liten bit av kemi har du en fungerande Lavalampa på nolltid.

Instruktioner

• Scoop ca 3 msk vaselin i en hotellpoolen behållare. Värm gelé för ca 30 sekunder i taget tills det är likvida. sex till 10 gånger bör göra jobbet. Lägga till ca 6 msk mineralolja i vaselin och rör dem kraftigt tills de kombinerar. Häll blandningen i en återförslutbar plastpåse. Blandningen bör bli mer tät eftersom det kyler men har fortfarande en något flytande konsistens.

• Kväva en 4 - till 6-tums bit av tråd av rostfritt stål och tryck på ena änden mot mitten av botten av burken. Rulla in en lös tråd, platt våren exakt storleken på botten av burken. Doppa våren i flytande olja-och-gelé blandningen. Ställ den på hushållspapper och låt den stelna.

• Fyll burken om ¾ full av tvättsprit. Pressa i sidorna av våren och släppa den i burken. Det borde flyta till botten; om det fastnar, tryck ner den med en träpinne. Våren förhindrar "lava" sitter på botten av flaskan.

• Skär ett hål i ett hörn av påsen. Pressa globs av blandningen i tvättsprit, försiktigt så att inte plaska. Toppa burken med alkohol vid behov lämna om ½ en tum tomma överst. Cap burken tätt.

• Ställ in flaskan på en batteridriven LED crystal monter. Dessa står bli varm som alla lampor gör, men också att skina färger till din Lavalampa. Vissa även rotera långsamt. Slå på strömmen till montern. När lampan värmer, blobbar av lava bör börja deras långsamma stiga och falla i burken.