mynewspapers.net

Hur man gör en Vintage Spinning Wheel Chair

Hur man gör en Vintage Spinning Wheel Chair


Roterande mekanismen för tidig spinning wheels fungerades för hand fram till artonhundratalet, när foten treadle uppfanns och lagt till spinning enheten. Som ett resultat, var år av lutande till hand-sväng hjulet medan utfodring fiber på spindeln över. Stolar som följde treadled snurrande hjul bestod av en pall med en rundad sits ca 13 1/2 inches från marken med smala, hög rygg knutna till toppen av pallen. Mönster varierar från intrikata till enkla och stolarna har varit stolt visas i amerikansk parlour rum genom historien.

Instruktioner

• Lägg en 13-tum-diameter rund klippa av trä på en bordsskiva. Använd en travisher på sätets mittpunkt till scuff upp ett tunt lager av böjda trä om 1/16-tums djup för skinkorna att bosätta sig bekvämt i kurvan när sätet är klar.

• Vänds sätet och lägga en yardstick längs kanten så att kurvan ovan yardsticken sticker ut 3 inches vid den bredaste punkten. Mät i från ena änden av måttstocken 3 inches och ett märke. Mät i 3 inches från andra änden av måttstocken och ett märke. Rotera sätet 180 grader och upprepa den mäta och märket på denna nya sida.

• Mått från spetsen på en 1-tums borr upp lite 1/2 tum och ställe en liten remsa av konstnären tejp runt lite på 1/2-tums varumärket.

• Borra in fyra markerar du gjort i 15 graders vinkel på undersidan av sitsen, stoppa när din bit når konstnären bandet att säkerställa djup är samma för varje hål. Om du gör ett misstag eller peta genom toppen av placera av en slump, börja om igen med en ny träbit. Avsätt dessa objekt.

• Använd en svarv på ändarna av var och en av fyra pre-lathed stolsbenen så att tips är 1/2 tum lång och 1 tum i diameter, och vinkel från raden av benet 15 grader. Detta gör att benen till vinkel utåt något från botten av sätet för att ge mer stöd.

• Slå benen så att du tittar på den andra änden (fötterna på stolen). Använda en tablesaw att trimma slutet i 15 graders vinkel i motsatt riktning som vinkeln för peg överst på stol benet. Avsätt dessa objekt.

• Ta en trä hyllor planka och skär den i en tunn trapetsoid form för baksidan av stolen. Toppen av trapetsformade mäter 1 fot, botten mäter 6 inches, och avståndet från toppen centrum till botten centrum är 3 fot. Ställ det åt sidan.

• Återgå till sätet, vända det så du ser högst upp på sätet. Mäta en rektangel längs baksidan av cirkulär sätet där du vill chairback vara. Låg måttstock så att den kurva som visas ovanför pinnen är 3 inches på den bredaste punkt och göra en markering i mitten syns träet precis ovanför din härskare. Åtgärd 3 inches till höger och 3 inches till vänster om att markera och dra en linje. Komplett rektangeln genom att mäta från ändarna på linjen 1 tum i 90 graders vinkel och dra en linje längst upp till nära rektangeln.

• Använd en roterande cirkelsåg för att skära rektangeln ut 1/2 tum djup. Använda en mejsel för att ta bort resten av rektangeln.

• Skjut 6-tums kanten på baksidan av sätet i den rektangel som du gjort och säkra med trälim. Skjut in benen i botten av sätet i peg hål du gjort och säkra med trälim. Låt limmet torka.

• Slipa stolen helt att ge det några tand och applicera flera lager av mörk lack att slutföra antika utseende.